Нивата на реките в София се повишиха. Увеличението е в

...
Нивата на реките в София се повишиха. Увеличението е в
Коментари Харесай

Нивата на реките в София се повишиха


Нивата на реките в София се покачиха. Увеличението е в границите на 40 – 50 см, само че няма заплаха от преливане, оповестиха от Столична община.
По предписание на кмета на София Йорданка Фандъкова по отношение на преваляванията общинските спешни служби са на терен, оповестиха от Столична община (СО).
От сутринта екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ са реагирали на пет сигнала свързани със завирявания. Те са в регионите „ Красна поляна “, „ Витоша “, „ Кремиковци “. Екипите правят и обходи на терен в другите региони на Столична община, както и на Южната дъга на Околовръстен път.

Продължава непрестанно наблюдаване на реките и общинските язовири – „ Мрамор “, „ Мърчаево “, „ Суходол 2 “, „ Иваняне 2 “, „ Обреща 1 и 2, „ Братинска “. Язовирите са в норма и са с обезпечени свободни водни размери, показаха от Столичната община.

Към момента се следи повишение на речните равнища с към 40 – 50 см, само че е обезпечена проводимост на водните количества и няма рискове от преливане, допълниха от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Екипите на Столичен инспекторат управляват компаниите, които имат задача да почистват дъждоприемните шахти от паднали листа и да наблюдават за чистотата на уличните оттоци.

По данни на Българската академия на науките над София са паднали към 15-20 литра на кв. м, осведомиха от общината.

Оранжев код за рисково време е разгласен във всички 28 области на страната през днешния ден. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на своя уеб страница. В областите Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Смолян, София, София – област е в действие предизвестие за обилни превалявания от дъжд и гръмотевични стихии. Очакваните количества дъжд на тези места са сред 40 и 70 мм, на обособени места и повече.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР