Нито Възраждане, нито ГЕРБ имат интерес правителството да пада сега,

...
Нито Възраждане, нито ГЕРБ имат интерес правителството да пада сега,
Коментари Харесай

Нито Възраждане, нито ГЕРБ имат интерес правителството да пада сега

Нито " Възраждане ", нито ГЕРБ имат интерес държавното управление да пада в този момент , незабавно. И двете партии имат интерес още известно време " да поддържат този завистлив звук " към обединението, с цел да продължи ерозията на доверието в ръководещите , тъй като подобен е неумолимият закон на социологията.

Това разяснява пред БНР политологът Първан Симеонов, шеф на " Галъп интернешънъл Болкан ".

Малко по-рано, преди да стартира разискване на единствената кандидатура за поста на гуверньор на Българска народна банка .

" Каквото и да приказват, те си показват предварителни избори малко по-нататък . И двете партии по-скоро биха чакали ", сподели Симеонов.

Според него ГЕРБ биха чакали спадове на Политическа партия и другите управнически обединения, тъй като растеж на ГЕРБ мъчно може да се случи .

" Възраждане " чака да продължи техният растеж, тъй като един от парадоксите на военновременната обстановка в България е, че проруската групировка пораства ", акцентира Симеонов и добави - " те чакат тестото да втаса, с цел да стартират да пекат хляба. ".

Според социолога някогашният министър председател Бойко Борисов успяваше едно време да трансферира всичките си проблеми на дребните сътрудници, в този момент е противоположното - дребните сътрудници се пробват да трансферират всички проблеми на огромния ", означи още Симеонов. По думите му Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България се пробват да запазят физиономия, а Политическа партия, балансирайки сред тях, рискува да загуби физиономия .

На обединението се е паднал " доста неприятен зар " - война и инфлационни процеси , счита Симеонов.

За позицията на страната ни за Северна Македония политологът разяснява, че е мъчно да се изясни на българското общество, че би трябвало да се направи компромис, в случай, че Скопие не прави подобен за контракта .

" Позициите на българското общество се втвърдяват по отношение на Скопие. Това е най-големият проблем, който обединението може да има ", безапелационен е Симеонов.

Той счита, че в случай че в Народното събрание се сътвори казус за плаващи болшинства (прецедентът " Каримански " - думите на Симеонов са малко преди депутатите да отхвърлят кандидатурата на Каримански за гуверньор на БНБ), то тогава от " Продължаваме промяната " и за районен съд Македония може по-лесно да търси поддръжка измежду опозицията . Според Първан Симеонов това може да стане мъчно.

" Тук Политическа партия биха могли да търсят тематично, прозападно болшинство за Македония ", изясни социологът.

" Това е голям въпрос за България, исторически въпрос със столетна отминалост и в случай че ще се взема решение на няколко гласа от Народното събрание, по-добре да се отсрочи още веднъж . Скопие очевидно не прави тези крачки, които трябваше да направи по отношение на контракта , а аргументът, че би трябвало да заздравим западния свят бледнее пред различен мотив ", безапелационен е Първан Симеонов.

В момента в България пораства тежестта на русофилската реакция и в случай че желаеме дефинитивно българите да повярват в пропагандната приказка, че Западът е двуличен, тогава дано Западът продължи да ни натиска за Македония . Резултатът ще бъде още повече путинофилия в България, счита шефът на социологическата организация.

Според него аргументът за укрепване на западния свят е измамлив. Една Унгария, която е част от западния свят и не може да бъде упрекната в путинофилия , някак си е все по-студена по отношение на Брюксел , а българското общество, което към този момент десетилетия е в Европейски Съюз, също не съм забелязал да е станало по-малко русофилско.

" Москва има интерес нереформирани русофилски кръгове да стават част от западния свят - в България добре виждаме този резултат ", добави Първан Симеонов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР