Нито това правителство, нито което и да е друго има

...
Нито това правителство, нито което и да е друго има
Коментари Харесай

Заев: Не ни трябва ЕС, ако някой иска да преговаряме за македонския език и идентичност

Нито това държавно управление, нито което и да е друго има право да беседва за македонския език и македонската еднаквост. Това акцентира министър председателят на Северна Македония Зоран Заев на вчерашното парламентарно съвещание, на които бяха поставяни депутатски въпроси, оповестява Независен весник.
Още по тематиката
" Не ни би трябвало Европейски съюз, в случай че някой желае да преговаряме за македонския език и македонската еднаквост. Защото ще бъдем обезличени. Няма кой да влезе в Европейски Съюз, тъй като болшинството народ в страната сме македонци ", сподели Заев.

Той отговори на депутатката Рашела Мизрахи от ВМРО-ДПМНЕ, която запита за какво няма начало на договаряния с Европейски Съюз и изиска министър председателят да прочете предлагането, с което е отпътувал за София, добавя Българска телеграфна агенция.

Заев изясни, че с България се беседва за пътната карта, каквото е предлагането за решение на казуса, в което са посочени всички области за съдействие, като да вземем за пример създаване на инфраструктура, отваряне на гранични пунктове, по-добро съдействие сред институциите.

" Втората част, на която се стопираме в пътната карта, е интензивността на срещите на Комисията по историческите и просветителните въпроси, без да се прецизира защо беседва Комисията, тъй като там членуват специалисти. На едно място, в което се загатва македонският език, написа, че става въпрос за два сходни, само че разнообразни и интернационално приети езици ", акцентира Заев.

Той сподели още, че договарянията с Европейски Съюз не са почнали още заради вътрешната обстановка в България, която няма политическо държавно управление и конституиран парламент. Заев има вяра, че в идния интервал диалозите с България ще продължат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР