“Нито съм търсил, нито съм получавал подкуп. От 17 г.

...
“Нито съм търсил, нито съм получавал подкуп. От 17 г.
Коментари Харесай

Граничарят, хванат с подкуп, ревна: Биха ме при ареста! Мразя корумпирани полицаи, аз работя с чест

“Нито съм търсил, нито съм получавал рушвет. От 17 година съм служител на реда. Никога не съм търсил рушвет. За мен тази работа е въпрос на чест. Мразя корумпираните служители на реда. Работата ми е влиятелна и я работя с чест. При задържането ме биха, имам охлузвания по тялото, изкъртен и строшен зъб. ”
Това сподели пред окръжния съд в Благоевград 40-годишният граничен служител на реда Атанас Коцев, който работи на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата.
В петък вечерта той бе задържан пред хотел в Сандански, откакто получил 500 евро от криминалнопроявения Владимир Бойчев – Владо Боклука.
Прокуратурата повдигна обвиняване на служителя, че посредством изнудване изискал и приел сумата от 500 евро, с цел да не извърши дейности по работа, предава 24 часа.
Използвайки служебното си състояние на граничен служител на реда от Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, той изискал такса “спокойствие ”. Заплашвал лицето, от което е пожелан подкупът, че ще прави непрекъснато инспекции на товарните коли, преминаващи през граничния пункт, свързани с активността на транспортните му сдружения, оповестиха от прокуратурата.
За това закононарушение, в случай че съдът го признае за отговорен, законът е планувал отнемане от независимост от 3 до 10 година, санкция до 20 хиляди лв. и отнемане от право да заема избрана държавна или социална служба и да упражнява избрана специалност или активност.
Оказа се, че два дни преди ареста Коцев е бил приет в болница в болничното заведение в Сандански поради инфектиране на междинното ухо и нарушавания на вестибуларния уред. Излязъл за малко, с цел да вземе 500-те евро, само че е задържан.
След това още веднъж е бил върнат в болничното заведение, където останал до 19 ч в понеделник под полицейска защита.
На делото за гледане на мярката за неотклонение във вторник стана ясно, че от 26 април Коцев към този момент има влезнала в действие присъда от 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен период.
Той е приет за отговорен, че на 25 януари 2016 година пред чиновник на бранш “Пътна полиция ” в Благоевград се е употребил от неистинен контракт на италиански език за покупко-продажба на “Фолксваген пасат ”.
Пак в КАТ на същия ден той подал писмена декларация за придобиване на благосъстоятелност върху колата, като е удостоверил неистината, че на 12 януари 2016 година в Италия е закупил фолксвагена от Д. Д., което се оказало погрешно.
Коцев остана сюрпризиран от това, че присъдата на районния съд в Благоевград за подправения документ към този момент е влезнала в действие.
“Коцев е търсил контакт с Владимир Бойчев, обяснявал му е, че би трябвало да заплати такса “спокойствие ” и при неплащане камионите му ще се подлагат на щателни инспекции, може да се намерят и опиати и ще се бавят на границата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР