Нито са некадърни хората, които работят в териториалната дирекция на

...
Нито са некадърни хората, които работят в териториалната дирекция на
Коментари Харесай

Ананиев за отменените запори на Божков: Хората в НАП не са некадърни

Нито са некадърни хората, които работят в териториалната дирекция на Националната организация за приходите (НАП), нито материалите, които са подготвили, са били с пропуски и погрешни неща. Въпрос на правосъдно произвеждане. Водят се каузи. Така е решил съдът, по този начин е разпоредил и такова решение е взел.
Това съобщи по време на парламентарния надзор финансовият министър Кирил Ананиев.

Повод за думите му е решението на Софийския административен съд да анулира три наложени запора върху компании, свързани с някогашния хазартен необут.

Заради оспорвания в съда на наложените актове приходната организация не съумява да събере дължимите суми. ФрогНюз напомня, че Божков е упрекнат в редица закононарушения, а едно от тях е, че е не е плащал дължимите налози и е ощетил страната със 700 милиона лв.. От тях до този миг са събрани едвам 8 милиона лв..

През 2019 година разформированата към този момент Комисия по
хазарта е образувала 8 акта за определяне на обществени държавни вземания на 4 компании на Васил Божков. Тези 8 акта са трансферирани към Приходната организация, която е наложила запор и обезпечителни ограничения и е образувала изпълнителни производства против тези компании.

Три от наложените запори са анулирани.

" През 2020 година в Национална агенция за приходите са предявени за наложително събиране неплатени такси по Закона за
хазарта в общ размер на 694 млн. лв.. В това число главница 556 млн. и лихви в размер на 137 млн. лв.. Към момента част от наложените обезпечителни ограничения от обществените реализатори на Национална агенция за приходите са обжалвани по правосъден ред и не са придобили стабилитет. Независимо от горното събраните в Национална агенция за приходите суми за погасяване на посочените отговорности към 21.10 са в размер на 8 млн. лева ", сподели Кирил Ананиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР