Нито руски войници, нито военна техника ще останат в нашата

...
Нито руски войници, нито военна техника ще останат в нашата
Коментари Харесай

Беларус: В страната няма да останат руски войници след съвместните учения

Нито съветски бойци, нито военна техника ще останат в нашата страна след привършване на взаимните военни учения, съобщи външният министър на Беларус Владимир Макей, съобщи Ройтерс.

Западът възприе тези маневри като проява на мощ, която усили безпокойството по отношение на допустимо нахлуване на Русия против Украйна.

Москва неведнъж е заявявала, че не възнамерява навлизане и сподели, че войските й ще изоставен територията на Беларус, която има обща граница с Украйна, незабавно след привършване на маневрите.

Русия през днешния ден сподели видеокадри, на които се вижда колона танкове и военни машини да напущат Крим след извършени там учения.

Междувременно стана известно, че Русия няма да вземе присъединяване в особено взаимно съвещание на Постоянния съвет и Форума за съдействие по сигурността на ОССЕ. То беше свикано по искане на балтийските страни по отношение на " необикновената военна активност " на територията на Беларус.

" Няма да отидем на това съвещание ", съобщи ръководителят на съветската делегация на договарянията във Виена по въпросите на военната сигурност и контрола върху въоръженията Константин Гаврилов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР