Нито речите на Георги Първанов, нито тези на Росен Плевнелиев,

...
Нито речите на Георги Първанов, нито тези на Росен Плевнелиев,
Коментари Харесай

Новогодишната реч

Нито речите на Георги Първанов, нито тези на Росен Плевнелиев, нито последните на Румен Радев рядко водят до освен това от новогодишно благопожелание, което изфирясва толкоз бързо, колкото насладата от паричката, здравето, любовта и новия апартамент от баницата с шансовете.
Затова този път ще се опитаме да представим същинската тирада на президента на Р.Б., която никой в никакъв случай по този начин и не изрече.
_____
Уважаеми сънародници,
измина още една година, в която общо взето нищо не стана, само че тъй като в този момент е 31 декември би трябвало да се направи някакво от малко малко резюме на цялата дивотия през годината, а по силата на това, че съм президент, се постанова да го направя самия аз. Тоест, дано е ясно, че аз ще се върша, че си имам вяра, и вие ще си вършиме, че ми вярвате, а другояче някои от вас са към този момент мъртво пияни, а по други към този момент пропълзяват тръпки от наслаждение за идното дунавско хоро, а там някъде има и едни нещастни хора, които като стане 12 часа няма да има към коя глава да обърнат взор и сами ще държат тъжно шампанското в ръка, до момента в който другите се прегръщат и целуват, тъй като това бе следващата година, в която останахте сингъл. Това е по този начин, защото изобщо няма кой да ви хареса, което е напълно закономерно, само че вие не унивайте, в случай че в композиция в това не сте и безпаричен.
2018-та бе година, в която не се случи нищо изключително, както нормално. Богатите станаха по-богати, бедните станаха по-бедни, щастието на едните се умножи, а нещастието на другите - задълба. Цялото това нещо протече на фона на един общоприет политически хайлайф, който изгълта хиляди часове утринни блокове, хиляди часове политически излъчвания, хиляди страници изявленията, милиони ваши нервни кафези и общо взето най-после всичко си остана същото, каквото си беше. Тук-там имаше леки разтърсвания, които да възбудят гражданските ви усеща, като да кажем покачванията на избрани цени и застраховки, само че нещата са от дълго време тествани и тук горе на политическите етажи се знае добре, че малко ще се попищи и малко ще се попротестира, само че бурята ще мине, а цените ще останат, и дребното вълна, която е останала за стригане по вас, ще бъде поскъсена още мъничко.
Като цяло, сега няма кой да измести тези, които са на власт, и максимумът, който може да се случи, е Българска социалистическа партия и ГЕРБ да си разменят местата, което е общо взето все тая, тъй като цари все същия олигархат, който дърпа конци и кукли доста по-чевръсто и мъдро в сравнение с допускате. Тук горе общо взето се работи на правилото на Кръстници, жилища, обръчета, другари, калинки и общо взето царува едно ведро и бодро въодушевление. Баницата с шансовете от дълго време е добре разпределена: на всеки от вас се падат омазнени от олиото написани от опитна стопанка листчета, които ПОСЛЕ съдебна експертиза ПАДАТ НА НАС. Това е правилото, ще простите, само че ние сме като цяло удовлетворени.
Накрая, дано кажем някои неща от кумова срама: ние се славим с усърдие, взаимност, гостолюбие, вътрешна мощ и най-много - могъща история, която взе малко да се прецаква май напоследък, само че вие все на това ухо спете и се радвайте, че сте наследници на толкоз велики хора. Както сякаш е споделил Чингиз Хан - " Тежките времена раждат мощни хора. Силните хора основават положителни времена. Добрите времена раждат слаби хора. Слабите хора вършат отново тежки времена ". При нас обаче мощни хора по този начин и не се появяват и целия механизъм по редуването на положително и зло, напредък и проваляне, леко се е запечатал в най-ниската точка. Принципът е: ръководят ви отпадъци, вие ставате зле, те стават още по-големи отпадъци, а вие ставате още по-зле. Това е всичко.
И по този начин, бъдете живи и здрави и честита Нова година и изобщо, нещо такова.

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР