Нито метър от удълбочаването на Варненското езеро за 400 милиона

...
Нито метър от удълбочаването на Варненското езеро за 400 милиона
Коментари Харесай

Депутат от Варна: Пладнешки обир! За 400 млн. лв. няма налице нищо за стратегическото Пристанище - Варна и неговите терминали

Нито метър от удълбочаването на Варненското езеро за 400 милиона лв. не е стигнал до държавното “Пристанище Варна ". За това сигнализира националният представител от “Продължаваме Промяната - Демократична България " Стела Николова след отправени два парламентарни въпроса към служебния министър на превоза Христо Алексиев, излиза наяве от прессъобщение, изпратено до медиите. Публикуваме останалата част без редакторска интервенция:

От отговора на министъра излиза наяве, че нищо от забележителният финансов запас не е употребявано за удълбочаването до “Пристанище Варна " и терминалите му, макар че страната го стопанисва напълно.

Това укрепва подозренията, че удълбочаването е обслужило подмолни частни ползи, в това число на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, за сметка на държавното пристанище. Както нееднократно “Да, България " е алармирала, удълбочаването на езерото в забележителна степен цели да улесни достъпа до пристанището на “ТЕЦ Варна ", който е благосъстоятелност на почетния ръководител на Движение за права и свободи.

Договорът за удълбочаването е подписан от настоящия длъжностен министър на електронното ръководство Георги Тодоров в качеството му на ръководител на Управителния съвет на едно от предприятията в процедурата - " Пристанищна инфраструктура ".

“Георги Тодоров в този момент е министър на електронното ръководство, а преди този момент беше длъжностен транспортен министър. Изумена съм от моралния асортимент на Радев. За 400 милиона лв. наши пари няма налице нищо за стратегическото “Пристанище - Варна " и неговите терминали. Това не е скандално, това е обеден грабеж ", акцентира варненският народен представител Стела Николова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР