Нито една страна в Европа няма да признае независимостта на

...
Нито една страна в Европа няма да признае независимостта на
Коментари Харесай

Нито една страна в Европа нямало да признае независимостта на Каталуня

Нито една страна в Европа няма да признае независимостта на Каталуня, съобщи през днешния ден на конференция във Флоренция ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, представен от ТАСС, която се базира на АНСА, заяви Българска телеграфна агенция.

След референдума за самостоятелност в Каталуня на 1 октомври, през днешния ден италианските области Венето и Ломбардия гласоподават са образуване на референдум за по-голяма автономност, отхвърляйки обаче всяко съпоставяне с Каталуния, показва Франс прес.

В изявление, поместено в днешния брой на в. " Месаджеро " Антонио Таяни показва, че Европа би трябвало да се бои от умножаването на разнообразни дребни страни. " Затова и никой в Европа няма желание да признае Каталуния като самостоятелна страна ", акцентира той.

" В разгара на Брекзита английската министър-председателка Тереза Мей съобщи, че Англия в никакъв случай няма да признае Каталуния ", добавя Таяни.

По думите му " Испания исторически е унитарна страна с доста самостоятелни области, с разнообразни народности, които приказват на разнообразни езици, само че които са единна страна ".

Той посочи, че " двата референдума (в Ломбардия и Венето) са законни, за разлика от този в Каталуня ", също така каталунският референдум е за самостоятелност, до момента в който двете италиански области желаят по-голяма автономност.

Испанският в. " Расон " написа през днешния ден, че Народното събрание на Каталуня най-вероятно ще разгласи едностранно независимостта на региона на 27 октомври. Каталунските управляващи подхващат тази стъпка, откакто през вчерашния ден испанският министър председател Мариано Рахой съобщи, че задейства член 155 от конституцията, който не е прилаган в никакъв случай до момента. Така Мадрид желае да разпусне каталунското държавно управление и да се провеждат избори в региона до половин година.

Сенатът (горната камара на парламента) би трябвало да утвърди препоръчаните от държавното управление ограничения на 27 октомври.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР