Нито една формация не може сама да опази изборите, затова

...
Нито една формация не може сама да опази изборите, затова
Коментари Харесай

Нито една формация не може сама да опази изборите

Нито една групировка не може сама да опази изборите, по тази причина сме за взаимни дейности на всички извънпарламентарни партии, които са против статуквото. Действаме за събирането на доброволци за почтени избори. За два месеца Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ е събрала над 50 % от нужните доброволци за покровители и за наблюдаващи.

Това съобщи пред Дарик радио Войслав Тодоров от Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ с ръководител Мая Манолова по отношение на набирането на доброволци за почтени избори, част от основаването на паралелна гражданска ЦИК.

От думите му стана ясно, че досега са получени над 6000 заявки за доброволци за почтени избори в офисите на Гражданската платформа и онлайн. Продължават диалозите с "Отровното трио ", "Демократична България " и партията на Слави Трифонов. "Вярвам, че ще се стигне до решение за общо бранене на изборите. Българските гласоподаватели разчитат на това и би трябвало да се направи ", добави Тодоров.

Той е безапелационен, че в оставащите малко над два месеца до изборния ден „ Изправи се.БГ “ ще е подготвена за покриването на всички 12 хиляди секции в страната.

Всеки, който желае да се запише за доброволец за почтени избори, може да го направи на уеб страницата на „ Изправи се.БГ “ в платформата „ Доброволци за почтени избори “, посредством Facebook страниците на Гражданската платформа и на място в офисите на „ Изправи се.БГ “ в страната, акцентира Войслав Тодоров.

На въпрос за машинното гласоподаване той отговори, че посредством машинния избор могат да се предотвратят огромна част от изборните операции. "От „ Изправи се.БГ “ имаме готови въпроси до ЦИК по отношение на техническите параметри на машините и по какъв начин те ще подсигуряват честността на вота. Например, по какъв метод ще бъдат трансферирани данните от машината до преброителните центрове ", изясни Тодоров.

Той добави, че "Изправи се.БГ " поддържа отдалеченото гласоподаване, гласуването по пощата и внесе предложение за промени в Изборния кодекс за основаване на МИР в чужбина.

Вчера „ Изправи се.БГ “ заяви за набрани 52 % от нужните наблюдаващи и доброволци за изборите. Област Бургас е съвсем напълно покрита с доброволци - регистрирани са 728 души за 739 секции в многомандатния регион. За София са получени близо 1000 заявки при към 1600 секции за трите многомандатни региона в столицата.

Благоевград, Видин, Враца, Добрич, Пазарджик, Плевен, Русе, Силистра и Сливен са многомандатните региони, в които са набрани сред 50 % и 90 % от нужните за секционните изборни комисии доброволци.

За Варна, Пловдив и София набирането на доброволци и наблюдаващи продължава.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР