Нито една държава в ЕС не може да осигури сигурността

...
Нито една държава в ЕС не може да осигури сигурността
Коментари Харесай

Ева Майдел: Нито една държава в ЕС не може да осигури сигурността на гражданите си сама

Нито една страна в Европейски Съюз не може да обезпечи сигурността на жителите си сама. Приоритет би трябвало да са построяването на обща европейска защита, по-строг надзор по външните граници, общи правила за предоставяне на бежански статут и непрекъснат продан на информация сред службите за сигурност на страните.

Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел през днешния ден по време на присъединяване си на най-големия конгрес по сигурността в света – Мюнхенската конференция по сигурността, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

Ева Майдел се включи в полемики в границите на конференция включително трансатлантически конгрес на Християн демократическия съюз, на който съществени представители бяха министър председателят на България Бойко Борисов и немският министър на защитата Урсула фон дер Лайен.

„ Трябва да ориентираме трансатлантическото си партньорство към новите действителности на воденето на „ война “ – хибридни дейности и кибервойна, чиито цели са да дискредитират нашите институции и унищожат политическите ни системи “, съобщи още българския евродепутат.

Сред участниците на 54-ото издание на конференцията в баварската столица Мюнхен са министър-председателите на Англия - Тереза Мей, на Нидерландия - Марк Руте, на Австрия - Себастиан Курц, на Израел - Бенджамин Нетаняху, американският министър на защитата Джеймс Матис, съветският външен министър Сергей Лавров, генералният секретар на Нато Йенс Столтенберг, генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутиереш.

Тазгодишното издание на форума е под наслов - "Нови хрумвания за Европа “ и събира над 450 политически водачи и специалисти по сигурността и защитата от целия свят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР