„Нито е в правомощията на президентската институция, нито е и

...
„Нито е в правомощията на президентската институция, нито е и
Коментари Харесай

Нинова към Йотова: Не може вицепрезидентът да поставя срок за годност на правителството

„ Нито е в пълномощията на президентската институция, нито е и морално да се слагат такива условия пред държавното управление. Този парламент е определен от народа, това държавно управление е излъчено от Народното събрание и в България има разделяне на управляващите. Нека президентската институция, изпълнителната власт и Народното събрание да са във взаимни диалози и разногласия, в случай че би трябвало, само че в границите на пълномощията им “, това съобщи Корнелия Нинова пред Българска национална телевизия.

Така вицепремиерът и министър на стопанската система разяснява думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че: „ в случай че държавното управление, в случай че не се оправи след 100 дни, ще си върви и ще отиваме отново на избори. “

Според Нинова са неоснователни рецензиите, че ръководещата коалиция няма механизъм за взимане на решения.

„ Преди няколко дни също се събирахме на лидерска среща, с цел да обсъдим параметрите на бюджета. Механизъм за взаимоотношение има построен. Критики постоянно ще има, странна ми е обаче рецензията от страна на вицепрезидента, и освен на мен – не виждам пълномощия на вицепрезидента да дефинира период на валидност на държавното управление. Поздравих президента Радев за встъпването му в служба. Няма напрежение и секване на точки сред нас. Съсредоточени сме сега напълно в работата на изпълнителната власт. Имаме доста проблеми в действителния живот, които би трябвало да решаваме. Правителството би трябвало да взема решение тези въпроси, тъй като президентската институция просто няма такива пълномощия “, акцентира тя.

„ Чувам непрекъснато клишето, че има потребност от нова лява партия. Всеки има право на прави партия, само че попитайте ги, какво схващат под ново ляво. Всички опити за такива сякаш огромни леви партии представляваха прекопирване на програмата на Българска социалистическа партия. Но копието постоянно е по-слабо от оригинала “, разяснява Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява и вътрешните битки в партията.

„ Струва ми се, че тези „ приятели “, които в този момент напущат, декларират се за нов ляв план, не можаха да одобряват резултата от директния избор. Още от този момент стартира това. Прекият избор е огромно достижение на Българска социалистическа партия – съвременно, европейско и демократично е членовете да избират ръководителя. От гласувалите тогава, 80% ме избраха. Няма подобен резултат в различен избор. Тези хора не можаха да го одобряват, не почетоха избора на членовете на партията и започнаха едно непрекъснато саботиране на управлението. Сега на конгреса 416 делегати не приема оставката ми, против 160, които я желаеха. Отново не одобриха и този резултат. Винаги съм била отворена да слушам друго мнение и рецензии, само че нито една рецензия във връзка с политиката на Българска социалистическа партия не чух, единствено персонално против мен. “, изясни Нинова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР