Нискотарифният превозвач Райънер обещава да реши проблема на над 95%

...
Нискотарифният превозвач Райънер обещава да реши проблема на над 95%
Коментари Харесай

Обезщетения от „Райънеър“ за над 300 000 засегнати пътници

Нискотарифният транспортьор " Райънер " дава обещание да реши казуса на над 95% от засегнатите пасажери от анулираните 2100 полета на самолетната компания до края на седмицата.

Всичките 315 000 пасажери, наранени от анулацията на полетите през идващите 6 седмици, са били известени на електронната си поща на 18 септември (понеделник), се споделя в публично известие на ирландската компания.

На тях са им били препоръчани различни полети или възобновяване на сумите за платения билет, каквито са европейските условия.

Броят на засегнатите пасажери е по-малък по отношение на в началото оповестените 390 000, тъй като предварителните резервации за септември са били 90%, до момента в който през октомври са 70%, показват от компанията.

От общо 103 000 полета на " Райънеър " през идващите шест седмици са анулирани единствено 2100 полета. Сред тях са и над 20 полета от и до София, главно до Лондонското летище " Станстед ".

До края на работния ден на 20-ти септември (сряда) " Райънеър " чака да настани над 175 000 клиенти на други полети на компанията, което е над 55% от засегнатите пасажери.

Освен това на над една пета от засегнатите - повече от 63 000 души, ще им бъдат възобновени заплатените суми до края на работния ден в сряда.

Авиокомпанията е наела спомагателен личен състав за обслужване на клиентите, с цел да форсира обработването на поръчките за смяна на полета и възобновяване на сумите на засегнатите пасажери.

" Райънеър " се надява да обработи поръчките на над 95% от засегнатите клиенти до края на тази седмица, е посочено още в известието.

" Искрено се извиняваме на всеки един от 315 000 клиенти, чиито първични полети бяха анулирани за интервал от 6 седмици през септември и октомври ", съобщи Кени Джейкъбс, маркентингов шеф на самолетната компания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР