Нискотарифната авиокомпания „Изиджет“ (Easyjet) обяви, че е отчела по-високи приходи

...
Нискотарифната авиокомпания „Изиджет“ (Easyjet) обяви, че е отчела по-високи приходи
Коментари Харесай

Изиджет “ отчита по-ниска загуба, общите приходи нарастват с 524%

Нискотарифната самолетна компания „ Изиджет “ (Easyjet) разгласи, че е отчела по-високи доходи и по-малка загуба през първа половина на актуалната фискална година, почнала на 1 октомври 2021 година, макар опасенията от скока при цените на горивата, до момента в който туристическата промишленост продължава да се възвръща от следствията от пандемията от ковид.

Това заяви ДПА, цитирайки изказване на авиопревозвача.

Общите доходи на компанията набъбнаха с 524 % до 1,5 милиарда паунда (1,86 милиарда долара) заради увеличението на полетния потенциал и други артикули, които не престават да доставят спомагателни доходи.

Ефектите от отсроченото търсене и премахването на рестриктивните мерки за пътешестване осигуриха мощно и дълготрайно възобновяване на финансовите резултати, което беше в допълнение засилено в резултат на нашите дейности, сподели основният изпълнителен шеф на „ Изиджет “ Йохан Лундгрен, представен от организация Пи Ей.

От началото на годината „ Изиджет “ е превозил 23,4 милиона пасажери, което е с 471 % повече по отношение на предходния интервал.

За шестте месеца, приключващи на 31 март 2022 година, главната загуба преди налози е била 545 милиона паунда (674 милиона долара), в съпоставяне със загуба от 701 милиона паунда (871 милиона долара) година по-рано.

Капацитетът на авиопревозвача се усили до 30,3 милиона места от 6,4 милиона места през миналата година.

Приходите от пасажери са се нараснали с 479,4 % до 985 милиона паунда (1,22 милиарда долара). Като цяло приходите на групата са нарастнали с 632,9 % до 513 милиона паунда (637 милиона долара).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР