Нискобюджетната авиокомпания „Райънер“ отново попада под светлината на прожекторите, след

...
Нискобюджетната авиокомпания „Райънер“ отново попада под светлината на прожекторите, след
Коментари Харесай

„Райънер“ отказа да качи инвалидна количка на пасажер – била прекалено голяма

Нискобюджетната самолетна компания „ Райънер “ още веднъж попада под светлината на прожекторите, откакто отхвърли да качи в багажното поделение на собствен аероплан инвалидна количка на пътник. Причината – била прекомерно огромна, написа „ Индипендънт “.

Случаят е от Испания. Потърпевшата Белен Хуесо страда от рядко генетично заболяване, което предизвиква обездвижване. Тя трябвало да лети от Севиля до Валенсия на 9 декември.
Съд в Испания: Допълнителната такса на „ Райънер “ за ръчен багаж е прекомерна Пътник бил заставен да заплати 20 евро, с цел да качи на борда на самолета багаж с тегло 10 кг
След като закупила билет, дамата записала онлайн размерите на специфичната си електрическа инвалидна количка.

От самолетната компания я уведомили, че количката надвишава размерите, посочени в разпоредбите за багаж и тя няма да бъде качена. „ Райънер “ предложили дамата да употребява елементарна инвалидна количка, която обаче Хуесо не може да употребява поради болестта си.

Първоначално от компанията даже отказали да върнат парите за самолетния билет на Хуесо, само че откакто дамата споделила историята с локални медии, те бързо размислили.
Стотици българи блокирани в Рим 10 часа Потърпевшите часове наред са без информация от самолетната компания
„ Райънер “ се извинили за неудобството, само че още веднъж подчертали, че когато багажът надвишава размерите, посочени от тях, няма по какъв начин да се направи изключение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР