„Ниската избирателна активност беше свързана с факта, че и двамата

...
„Ниската избирателна активност беше свързана с факта, че и двамата
Коментари Харесай

Проф. Коларова: Герджиков промени целия стил на говорене в България

„ Ниската изборна интензивност беше обвързвана с обстоятелството, че и двамата претенденти получиха по един дребен бонус, който е равносилен. Реално съотношението в действителност не беше променено. Което значи, че към техните първични симпатизанти се прибавиха доста малко нова подкрепа”. Така политологът проф. Румяна Коларова, която е представител на Инициативния комитет издигнал проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за кандидат-президентска двойка, разяснява в студиото на „ Здравей, България” резултата от балотажа.

По думите ѝ обаче Анастас Герджиков е трансформирал целия жанр освен на предизборната акция, само че и на говоренето в България. „ В началото се говореше за изчегъртване. Това, за което всички приказват в този момент, е че би трябвало да има обединяване към общи приоритети”, акцентира тя.

„ Професор Герджиков не съумя да пребори нещо, което е най-типичната характерност на популизма. За него е особено нещо, наречено отрицателна партийна идентификация. Хората не гласоподават за своя партия, а против тази, която мразят”, съобщи професор Коларова.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР