Ниска избирателна активност и почти сигурен балотаж. Това показват данните

...
Ниска избирателна активност и почти сигурен балотаж. Това показват данните
Коментари Харесай

„Маркет линкс“: В Пловдив Костадин Димитров, ГЕРБ – 35%, Ивайло Старибратов, ПП/ДБ – 29%

Ниска изборна интензивност и съвсем сигурен балотаж. Това демонстрират данните за Пловдив на социологическата организация „ Маркет линкс “. Проучването преди локалния избор е по поръчка на Би Ти Ви и в него присъединяване са взели 402-ма души, имащи право на глас.

33-34% от гласоподавателите в Пловдив твърдо са решили да гласоподават. Същият % хора са декларирали, че по-скоро биха отишли да пуснат своя избор. От „ Маркет линкс “ регистрират доста колебаещи се, които ще решат дали да отидат до урните в последния миг.

Според изследването съвсем несъмнено ще има балотаж на изборите. На него ще отидат претендентът на ГЕРБ Костадин Димитров и този на ПП/ДБ Ивайло Старибратов. Подкрепата за двамата е надлежно 35 и 29 процентни пункта.

След тях се подрежда претендентът на „ Възраждане “ Ангел Георгиев, който събира 13 на 100 от гласовете. След него с еднакъв резултат от 5 процентни пункта са претендентът на Българска социалистическа партия Костадин Палазов и някогашният кмет Славчо Атанасов, който е повдигнат от Коалиция „ Съединение за Пловдив “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР