Нисичкият доктор не може да бъде заблуден: 79-годишният американски имунолог

...
Нисичкият доктор не може да бъде заблуден: 79-годишният американски имунолог
Коментари Харесай

За пандемията Америка предпочита да слуша доктор Фаучи, а не Тръмп

Нисичкият лекар не може да бъде подведен: 79-годишният американски имунолог Антъни Фаучи се трансформира в гласа на научния разсъдък за сериозността на пандемията, обратно на отричанията на Доналд Тръмп, само че тази му роля му завоюва гневната неприязън на последователите на президента, които желаят главата му.

Този доктор по обучение бе известен в света на заразните заболявания и битката против СПИН преди пандемията, само че бе едва прочут на необятната аудитория и най-много измежду политическите среди: той е шеф на Националния институт по инфекциозни заболявания от 1984 година

Днес се създават негови фигурки в смален размер и социологическите изследвания за него не са в интерес на президента: 65 % от американците имат вяра на информацията, която Антъни Фаучи дава за ковид, а 67 % не имат вяра на Доналд Тръмп, излиза наяве от изследване на " Куинипиак ".

Всичко се трансформира за Фаучи, когато се причислява към президентския екип за ковид, който получи огромно медийно внимание. Изказванията му се подчиняват на разпоредбите за изказванията по време на здравна рецесия: известията му са простички, повтаряни до безконечност, поднесени по подобен метод, че хората да бъдат предизвестени, само че не и да се основава суматоха.

Син на аптекари, почитател на трилъри и на филмите за Джейсън Борн, Фаучи се трансформира в занаятчия на изкуството да поправя учтиво шефа си, като поддържа имиджа си на човек, който споделя истината и приказва искрено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР