Нищо няма да раздели никога Франция и САЩ, обяви френският

...
Нищо няма да раздели никога Франция и САЩ, обяви френският
Коментари Харесай

Макрон: Нищо няма да раздели никога Франция и САЩ

Нищо няма да раздели в никакъв случай Франция и Съединени американски щати, разгласи френският президент Еманюел Макрон по време на речта си на парада в центъра на Париж във връзка френския народен празник. 

В речта си Макрон благодари на Съединени американски щати, че са се притекли на помощ на Франция преди един век по време на Първата международна война.

Макрон сподели, че през годините на своята история Франция постоянно е намирала сигурни съдружници и другари, които са се притичвали на помощ.

Присъствието на Доналд и Мелания Тръмп на парада е илюстрация на другарските връзки сред Съединени американски щати и Франция, акцентира той, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

В края на словото си Макрон се прегърна с Тръмп.

Американският президент и брачната половинка му бяха почетни посетители на парада. Това беше и първият церемониал на Макрон, откакто беше определен на президентския пост. 

Парадът стартира с въздушно шоу на водачи от американските военновъздушни сили, в това число с два изтребителя Ф-22 със стелт технология. Заедно с тях прелетяха и самолети на френските военновъздушни сили. После по централния бул. " Шанз-Елизе " в Париж минаха над 3700 френски военнослужещи, 211 единици военна техника и 241 коня. В небето над Париж пък минаха общо 63 самолета и 29 хеликоптера. Някои от самолетите прелетяха на височина от едвам 305 метра.

Парадът съответствува със стогодишнината от включването на Съединени американски щати в Първата международна война, по тази причина в него участваха и 145 американски военни.

Спектакълът в центъра на Париж бе на фона на френска военна музика, изпълнявана от оркестъра на френските въоръжени сили. Военният оркестър изсвири и химна на град Ница " Nissa la Bella " в памет на жертвите на атентата.

Макрон се срещна с ранени френски военни и им благодари за саможертвата.

От своя страна, Тръмп разгласи, че за него е било огромна чест да участва на парада. 

В Туитър Тръмп дефинира парада като превъзходен. 

С парада беше комплициран и краят на двудневната аудиенция на Доналд Тръмп и брачната половинка му Мелания във Франция. 

Особено усещане по време на визитата на Тръмп в Париж направи необичайния коментар, който президентът направи във връзка първата дама на Франция Бриджит Макрон. Репликата беше записана от камерите, отразяващи срещата.

" Знаете ли, Вие сте в доста добра форма ", споделя Тръмп на Бриджит Макрон. Тя не дава отговор, а той се обръща към брачна половинка ѝ и пред нея споделя: " Тя е в толкоз добра физическа форма ". Не се чува и Макрон да дава отговор.

Изказването незабавно провокира рецензии и обвинявания в сексизъм към Тръмп.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР