Нищо ново - ЦСКА пак не победи Лудогорец. И то

...
Нищо ново - ЦСКА пак не победи Лудогорец. И то
Коментари Харесай

Къде е проблемът на ЦСКА? В съдията или на Ел Маестро в главата?

Нищо ново - ЦСКА отново не победи Лудогорец. И то на " Армията ". Интригата в Първа лига май си отиде. А още е началото на декември. Едва ли ще се върне. Нищо, че " зелените " водят с едвам 6 точки на " алените ". Снощи футболистите на ЦСКА още веднъж не демонстрираха футбола, който желаят да виждат техните почитатели. Така, както беше и против Левски.

Кой е отговорен този път? Слушах деликатно изявлението на Нестор ел Маестро след дербито. На него му е отговорен съдията. Абдикира от битката за купата. Реферът Николай Йорданов се справил добре към 80 минути от мача, само че изглеждало по този начин, че не би трябвало ЦСКА да победи. Мачът с Лудогорец бил безмислен, тъй като те си решили шампионата с дуела Славия - ЦСКА. Това сподели треньорът на " алените ", малко откакто падна на колене и се примоли на четвъртия арбитър Ивайло Стоянов за по-голямо продължение от оповестените 2 минути. Истина е, че продължението беше малко. Но действително мачът продължи до 95-ата минута. А проговорилият български експерт след мача нали съобщи, че изглеждало по какъв начин няма да разрешат тимът му да победи? Е, тогава за какво беше това срутване пред Сватбата?

 Ел Маестро в офанзива: Лудогорец си свърши работата против Славия, днешният мач беше неправилен!
Ел Маестро в офанзива: Лудогорец си свърши работата против Славия, днешният мач беше неправилен!

Вижте какво съобщи треньорът на ЦСКА

Да, преди мача написахме, че този мач не взема решение купата, че изходът от него е без значение. Вижда се цялостното съдийско творчество към Лудогорец и към другите тимове. Но треньорът на ЦСКА няма право да се отхвърля. Да си изимива ръцете и надали не да ни споделя, че просто ще доиграва сезона. За водене на тренировки и изявленията на британски след мачовете ли ще получава заплатат си Ел Маестро?

Този път казусът на ЦСКА не беше в съдията. Не! Търсете го някъде там - на скамейката, облечен стилно и с нормалния леко обезпокоен взор. Изглеждащ като изгубено в парка дете. Нестор ел Маестро...

 Снимка 393834
Източник:

Истината е, че сърбинът с английски паспорт, заменена фамилия и съмнителни треньорски качества тотално се провали в ЦСКА. Началото на сезона леко ни заблуди. Резултатите и играта (на моменти, в множеството моменти) сякаш ни залъгаха, че Нестор ще вирее у нас и отпред на най-успелия ни футболен клуб. Да, но не! Ел Маестро загуби първите дербита с Лудогорец и Левски. ЦСКА не игра никакъв футбол против Левски. Не се показа на равнище и през вчерашния ден. У дома, пред хиляди свои правилни почитатели. Срещу най-големия си дразнител напоследък. Този мач беше тест №1 за младия експерт. Той още веднъж беше разкъсан на изпита. Отново на колене...

 Ел Маестро за Волен Чинков: Очевидно не е проблем да се защитаваш с кунг-фу хватки
Ел Маестро за Волен Чинков: Очевидно не е проблем да се защитаваш с кунг-фу хватки

" За реферите сме като Фрозиноне ", съобщи треньорът на ЦСКА

От ЦСКА цяла седмица скачаха на реферите. Първо на Волен Чинков. Пак ще повторя - с право. Поряза " алените " против Славия, очевидно не знае по кое време се отсъжда дузпа. Добрата остаряла Славия, която се хвърли против " армейците " на метър кожа и литър кръв, през вчерашния ден едвам стигна до 1:1 с Дунав. Но няма неприятно, против ЦСКА и Левски постоянно е сладко. Но да се върнем на претенциите на клуба от Борисовата към реферите. След Чинков, скочиха на Николай Йорданов. Лудогорец нямаше загуба при него в 30 мача. Станаха 31. Но този път казусът на ЦСКА не беше съдията. Като изключим обстановката при която Кирил Десподов беше фаулиран на границата на наказателното поле. Йорданов не отсъди нарушаване, а в идната офанзива даде такова за Лудогорец. Отново на линията на пеналта, само че надалеч по-спорно. Защото Божидар Чорбаджийски по-скоро игра чисто.

 Снимка 393836
Източник:

В последна сметка, Йорданов излезе чист от мача. Проблемът на ЦСКА си остава в на Ел Маестро главата. В знанията на треньора за играта. И метода, по който предава тези познания на своите футболисти. Или в главата му няма доста познания, или не може да ги съобщи вярно, или футболистите просто не стават. Аз не залагам на последното. Месеци наред не виждаме от " алените " футбол, който дава отговор на претенциите на треньор с качества, докоснал се до величия в специалността си в Бундеслигата. Ставал първенец на Словакия.

Собственикът на " армейците " Гриша Ганчев дава огромен късмет на Нестор. Дълго време го търпи. Плаща му заплатата и се надява да вижда мощен ЦСКА. Към момента британецът го оставя единствено с вярата. Изглежда купата още веднъж е мираж. Но тимът към момента е в битката за Купата на България. С оглед обстановката във футбола ни и съществуването на Лудогорец, вторият по значителност трофей си е напряко като купа от Шампионска лига за столичните ни грандове. Лошото за ЦСКА е, че с цел да стигне до финала и да победи, ще би трябвало да се оправи точно Лудогорец. И то в Разград. Може, само че не и с Нестор ел Маестро отпред.

 Ел Маестро: Резултатът е злополука за ЦСКА, само че нямам рецензии към моя тим
Ел Маестро: Резултатът е злополука за ЦСКА, само че нямам рецензии към моя тим

" Техният вратар направи най-силното си показване през сезона ", съобщи треньорът на " алените "

Единственият верен ход на управлението наподобява е привлеченият неотдавна на работа в клуба Люпко Петрович от консултант непосредствено да вземе диригентската палка. И за следващ път да вади кестените от огъня. Той знае по какъв начин се прави. С него ЦСКА ще бъде надалеч по-близо до трофей. Помните, остави Левски преди всичко по време на последния си престой на " Герена ". Друг е въпросът дали именитият сърбин ще желае да се завърне на скамейката. На няколко пъти акцентира, че към този момент не желае да е треньор. Може би единствено Ганчев би трансформирал това му решение.

Нестор ел Маестро? Трудно ще промени мнението на публицисти, на анализатори и специалсти за треньорските му качества и работата му на " Армията ". Как беше - ЦСКА не е учебно заведение...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР