Нищо не наложи прекратяването на договора за златния гьол“. Това

...
Нищо не наложи прекратяването на договора за златния гьол“. Това
Коментари Харесай

Министър Гечев: Откакто съм министър, нито един камион не е минал границата без проверка от БАБХ

Нищо не наложи прекратяването на контракта за „ златния мочур “. Това е продължение на тематиката с контрола на границата. Ние изпратихме предупреждение, както е по контракт, с цел да може страната да си изземе функционалността. Това съобщи служебният министър на земеделието Явор Гечев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Това бе и волята на президента и на обществото – да се реши казусът с контрола на контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Правим го и тъй като сме на прага на съставянето на ново държавно управление. Волята е да няма никакви подозрения по връзки на контрола по границата “, акцентира той.

„ Тази активност бе делигирана на частна компания от години. Проверките на Национална агенция за приходите откриха 30 000 лв. в едни куфари, само че не е ясно какво стана с тях. Предстои една държавна компания да прави този тип активност, по този начин едни десетки милини ще остават в бюджета на страната. В последна сметка дезинфекцията не е нуклеарна физика, с цел да не може страната да се оправи. Включително граничния надзор е активност на страната и е обикновено да се контролира.

Само товарните коли, преминаващи през границата са 1200-2000 дневно ТИР, колите са няколко хиляди, по 5 лв. за колите и 25 за камионите - сметнете какъв брой пари се печелят. Вече страната ще го взема решение по характерен метод. Надяваме се до два месеца страната да поеме този надзор “, сподели земеделският министър.

По думите му страната е остров на гаранция, тъй като става въпрос за нещо наше.

„ От момента, в който аз съм министър нито един камион не е минал без да е тестван от БАБХ, пробите се носят в държавна лаборатория. Направили сме преструктуриране, стигна се даже до премахване на шеф, който не си вършеше работата, няма ги опашките по границите и така нататък Ние направихме всичко, което се очакваше от нас, без да политиканстваме “, регистрира Явор Гечев.

„ Не е вярна хипотезата, че са минавали отровни плодове и зеленчуци. Тези артикули са минавали на път за Европа. Има доста непоколебим надзор там и в случай че имаше нещо такова - щяхме да знаем. Там облагите са високи и по тази причина има подозрения в обществото. Като че ли беше прекомерно с монопола, би трябвало да има повече страна. Подобни информации уронват престижа на страната ни “, предизвести министърът на земеделието.

Той разяснява и тематиката с неналичието на дърва за огрев. „ Цените паднаха, тъй като и търсенето понижа. Към днешна дата проблем с дървата няма. Най-евтиният запас са дървата. Ние доставихме близо 160% от миналогодишните количества “, сподели министър Гечев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР