Нищо не може да замени потребността на човешкия организъм от

...
Нищо не може да замени потребността на човешкия организъм от
Коментари Харесай

Кои са най-полезните напитки за организма?

Нищо не може да размени потребността на човешкия организъм от елементарна вода. Тя постоянно е била и си остава най-правилният и най-полезен източник на течности. Но въпреки всичко има и други питиета, които обезпечавана тялото нужните му потребни субстанции. Някои, към които можем да имаме желания:

Зелен чай
Полза: понижава риска от пораждане на остеопороза, рак, сърдечно-съдови болести. В зеления чай се съдържат доста флавоноиди, полифеноли и антиоксиданти, които пазят клетките от нездравословното влияние и обезвреждат свободните радикали. В него се съдържа флуор, който заздравява костите и въздейства благотворно на зъбите.
Калории: 0

Чай от мента
Полза: оказва помощ при разстройства в стомаха, облекчава коликите, способства за храносмилането, помагайки на храната да минава през стомашно-чревния тракт. Ментата има противоспазмено деяние, отстранява болката в мускулите и мускулното напрежение.
Калории: 0

Мляко с 1% масленост
Полза: в млякото се съдържат комплицирани въглехидрати, белтъчини и малко мазнини и по тази причина този артикул се усвоява постепенно, а вие усещате задоволеност дълготрайно време. Благодарение на комплицираните въглехидрати равнището на захар в кръвта остава устойчиво. Съдържащият се в млякото калций способства за положителното асимилиране на витамин D, а също така той оказва помощ на клетките да изгарят мазнините – затова спомага за естественото понижаване на тежестта.
Калории: В чаша мляко (250 г) – 120 калории.

Соево мляко
Полза: понижава риска от възникването на сърдечно-съдови болести. Хранителните нишки и белтъчини, съдържащи се в него, понижават равнището на неприятния холестерол и триглицеридите, само че цялостната подмяна на краве със соево мляко ще провокира дефицит на калций и витамини А и D. В подобен случай е належащо да си купувате соево мляко, обогатено с тези микроелементи. В соята се съдържат фитоестрогени, които са свързани с риска от възникването на рак на гърдата.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР