Нищо не е по-важно за нашето щастие от взаимоотношенията, които

...
Нищо не е по-важно за нашето щастие от взаимоотношенията, които
Коментари Харесай

2 успешни начина да бъдем по-зрели в споровете

Нищо не е по-важно за нашето благополучие от взаимоотношенията, които имаме с останалите. Ако не се усещаме обичани, подкрепяни и ценени от хората, които са най-близо до нас, е малко евентуално да можем да поддържаме позитивна вероятност за дълги интервали от време, изключително пред неизбежните провокации на живота. Може да се почувствате краткотрайно щастливи, когато се занимавате с приятни неща, само че тези краткотрайни преживявания постоянно отстъпват място на по-дълбоки усеща на изолираност, самотност и изолираност.

Ето за какво толкоз доста хора стартират терапия, с цел да подобрят качеството на връзките си, изключително на сантименталните си такива. Те знаят, че нещата не работят както би трябвало, и осъзнават, че казусът би трябвало да бъде позволен, с цел да запазят дълготрайното си благополучие.

Психологическите проучвания разпознават някои постоянно срещани проблематични области, които могат да разрушат структурата на нашите взаимоотношения – и всичко, което е належащо, е освежаване или „ конфигурация “, с цел да върнем нещата в правия път с нашия сантиментален сътрудник или други близки обичани хора.

Ето две неща, за които да внимавате, в случай че смятате, че връзките ви не са в сходство.

1. Тишината ли ли избирате или „ безмълвното лекуване “?

Мълчаливото лекуване е пасивно-агресивна манипулативна тактичност, употребена от хората във взаимоотношения, с цел да си възвърнат контрола. Изследване предлага известна информация за " безмълвното лекуване ", като да вземем за пример:

Повече от половината хора в брака си са употребявали безмълвното лекуване. То може да одобри разнообразни форми, като понижен зрителен контакт и липса на внимание. Използва се повече от дами, в сравнение с от мъже.

Това е нефункционално

Въпреки че безмълвното отношение към някого може да разбере гледната ви точка и в последна сметка да докара до сполучливо разрешаване на казуса, има по-зрели способи за справяне с борбата. Напълно задоволително е да имате спирания под формата на мъртвило във вашите взаимоотношения. Всъщност това е един от най-здравословните способи за справяне с споровете. Кажете на вашия сътрудник, другар или член на фамилията, че имате потребност от известно време на уединение, с цел да съберете мислите си към това, което смятате за тревожна обстановка. След като отделите време, с цел да се успокоите и обработите обстановката, говорете с колегата си за това какво да се промени, с цел да можете двамата да продължите да се наслаждавате на компанията си.

2. Отмъщение

Когато сме смутени от нещо, е по-вероятно да реагираме по някакъв метод, в сравнение с да изчакаме. В някои случаи може да одобри формата на безмълвно отношение към някого, както беше разисквано нагоре. В други обстановки това може да ви предизвика да си го върнете на този, който ви е разстроил, като извършите нещо, с цел да му отмъстите.

Този нарастващ жанр на борба има висока цена. Често може да трансформира една елементарно разрешима обстановка в нещо, което е доста по-трудно за коригиране. Изследванията ясно демонстрират, че прошката постоянно е по-добър вид за вашето дълготрайно психологично здраве от отмъщението. Някои провинения и кавги могат да трансформират хода на връзката ви вечно, само че това не значи, че не можете да простите.

Заключение

Всеки от нас може да се държи незряло понякога. Но също можем да се стремим да бъдем по-добри. Като заобикаляме незрелите стилове на борба и се фокусираме още веднъж върху щастието, което извличаме от нашите близки взаимоотношения, можем да достигнем ново равнище на връзка с хората, които са в живота ни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР