Нинова видя конфликт в управляващото мнозинство, замесено е и името

...
Нинова видя конфликт в управляващото мнозинство, замесено е и името
Коментари Харесай

Нинова: Няма доклад за бюджета поради противоречията в управляващото мнозинство

Нинова видя спор в ръководещото болшинство, забъркано е и името на Пеевски: 

Вместо с разискването на второ четене на държавния бюджет, по предложение на Хамид Хамид от Движение за права и свободи, депутатите започнаха работа с ратификацията на съглашение сред Европейската капиталова банка (ЕИБ) и Българската банка за развиване (ББР), предава.

Цончо Ганев от „ Възраждане “ скочи, че за следващ път се вкарва Народното събрание в парадокс. Той упрекна ръководещите, че са се трансформирали в „ гумен щемпел на украинското посолство, или по-скоро на американското “.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък отсече, че повода за разбъркването на дневния ред е в това, че има спор в ръководещото болшинство.

„ Финансовият министър се отхвърли от бюджета, в този момент се вкарва като първа точка тази ратификация, тъй като няма отчет за бюджета заради несъгласията в ръководещото болшинство “, настоя тя.

“Проверете си имейла, там е, г-жо Нинова ”, отговори й ръководителят на Народно събрание Росен Желязков.

Той предизвести депутатите, че в случай че не гласоподават ратификацията, ще свика изключително съвещание в понеделник единствено поради гаранционното съглашение.

Хамид Хамид изясни, че това съглашение се отнася до поддръжка за дребните и междинните предприятия, колкото и да се пробват да го саботират " лобистите на " Лукойол ".

Диян Николов от " Възраждане " разяснява, че ще е доста забавно да се наблюдава на кого тъкмо ББР ще даде пари и заподозря, че " ще отидат при Пеевски ".

" Няма да е на дребния бизнес, а по-скоро на междинния. Нека някой да стане и да изясни по какъв начин това не са пари за Пеевски ", отсече той и се закани, че персонално ще наблюдава къде ще отидат заемите.

Според Гроздан Караджов от Има Такъв Народ средствата сигурно няма да отидат при дребния бизнес, а при най-големите стопански кръгове.

" Г-н Пеевски през днешния ден има рожден ден, дали това не е подарък ", разяснява Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Румен Гечев от Българска социалистическа партия уточни, че дебатът се политизира, а чисто експертно видяно няма по какъв начин да не се поддържа съглашение с Европейска инвестиционна банка при по-ниски лихви.

Споразумението сред Европейската капиталова банка (ЕИБ) и Българската банка за развиване (ББР) е на стойност 175 млн. евро и разрешава отпущането на дълготрайни заеми при преференциални условия за дребния и междинен бизнес. Заемът ще подкрепи български сдружения, наранени от разтърсванията във веригите за доставка, високите цени и войната в Украйна. Най-малко 20% от финансирането ще бъде ориентирано в поддръжка на зеления преход, с акцент върху планове за възобновима сила и енергийна успеваемост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР