Нинова поиска оставката на военния министър - бил вреден БСП

...
Нинова поиска оставката на военния министър - бил вреден БСП
Коментари Харесай

БСП против продажбата на оборудването на АЕЦ „Белене“: Било бързане заради Зеленски и скриване на далавера


Нинова изиска оставката на военния министър - бил нездравословен

Българска социалистическа партия няма да поддържа продажбата на оборудването на АЕЦ „ Белене “, увери в изказване водачът на социалистите Корнелия Нинова.

По думите ѝ имало бързане - „ Бърза се поради визитата на президента Зеленски в България. Целта, която афишират не е същинската. С продажбата на двата блока се цели да се завърши вечно с плана „ Белене ”. Както и да се скрие една спекулация. България е платила 600 милиона за съоръжение, което го няма. А на площадката има съоръжение за към 250 милиона. Разликата е потънала в нечий джобове. И с тази договорка се цели да се прикрие истината за кражбата и корупцията “, сподели тя.

„ Как си показват ръководещите у нас да дадат на украинци съветски реактори – значи съветски аварийни елементи и инженери? Това значи да поставиш Украйна в ръцете на Русия поради тази централа. Трябва да има позволение и от Русия поради оборудването с двойна приложимост – има ли такова? Пълно безумство “, разгласи Нинова.

„ Не стига, че поради замразяването на Белене България търпи загуби. Те го погребаха, тъй като било мочур. Сега желаят да си покрият далаверата като слагат според страната, която те настояват, че била нападателно нападната “.

Лидерът на алените даде поръчка, че няма да поддържат и импортираната от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи декларация за приемане на Украйна в НАТО. „ Нашите слагачи бързат да бъдат по-католици от папата. Те не осъзнават, че до нас се води война и ние няма да подкрепим тази декларация ”.

По мотив възможното посещаване на президента на Украйна, Володимир Зеленски в България, тя съобщи следното:

„ Който е поканил Зеленски, да си го одобри, ние не сме. Ако пристигна в Народно събрание, отново ще ви съберем, и той ще чуе кардиналната и поредната позиция на Българска социалистическа партия ”, акцентира водачът на левицата

Тя разяснява и имунитета на Бойко Борисов, от който той съобщи, че самичък ще се откаже. „ Отчитаме единодушието му е като една дребна крачна на победа на Българска социалистическа партия и хората, които желаят правдивост. За 12-годишното му крадливо ръководство. Но това е доста дребна крачка. Голямата и същинската крачка и победа ще бъде, когато има обективен развой и се стигне до неоправдателна присъда. Сега той си дава имунитета под напън. Втора точка беше наложителното гласоподаване в зала на имунитета. И евентуално е знаел, че ще падне и по тази причина бърза пред вятъра ”, акцентира тя.

Нинова изиска и незабавната оставка на военния министър Тодор Тагарев.

„ Относно предлагането на Тагарев за възможното разполагане на база на НАТО в Черно море - ние желаеме неотложно оставката му. Той е нездравословен за България. Действията и думите му са рискови за националността сигурност, за жителите, за мира и за неутралитета, за който настояваме ”, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР