Нима българските закони не са еднакви за всички – политици

...
Нима българските закони не са еднакви за всички – политици
Коментари Харесай

Гешев за казуса с Нинова: Българската прокуратура ще спази закона, а за политиците – не зная

„ Нима българските закони не са идентични за всички – политици и български жители?Българската прокуратура ще съблюдава закона, а за политиците – не зная ”. Това бе първият коментар на основния прокурор Иван Гешевпо проблема с Корнелия Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия получи призовка за разпит зарадивътрешнопартийни проблеми.

Относнокатастрофата на Околовръстното в Софияи обвиняванията от вътрешния министър, че прокуратурата не си прави работата,Гешев разясни кой би трябвало да е виновен за задържането на забъркани в случая служители на реда.

Той изясни, че задържането за 24 часа от чиновник на Министерство на вътрешните работи по закона за Министерство на вътрешните работи, е единствено и само в пълномощията на Министерство на вътрешните работи и прокурорът няма такива пълномощия, т.е. не може да забрани такова нещо или да позволи, и въобще няма присъединяване в тази процедура. „ Явно някой е подвел министъра на вътрешните работи и му е дал погрешна информация ".

Във връзка с следствието на злополуката в Шумен, където млада жена загуби живота си, а 18-годишният водач даде първоначалноположителна проба за опиати и епод домакински арест, Гешев съобщи, че следствието може да бъде поето от прокуратурата.

„ Дали е издържало обвиняването или не, в никакъв случай не съм си разрешил да разясня правосъдните решения, макар интерпретациите в някои уеб сайтове. Колегите работят с доказателства, които са събирани от Министерство на вътрешните работи. Не упреквам никой и не извинявам никой, тъй като не съм осведомен с делото, а за това, че на паркинг на Министерство на вътрешните работи изгаря материално доказателство има също досъдебно произвеждане. Но фактът, че при изработен полеви тест демонстрира съществуване на опиати, а след това кръвната проба демонстрира, че няманаркотици, поради двете съвпадения, е стеснителен “, сподели Гешев.

На въпрос на по отношение на опциите за повишение на интензивността и включване на гражданското общество в процеса на вписване на нарушавания или произшествия на пътя, основният прокурор сподели: „ За страдание, това е работа на страната и на държавните институции, а в случай че за наслада въпреки всичко някой се интересува от тази тематика, това са неправителствените организации. Предвид това, че страната съвсем не действа, Прокуратурата ще поддържа гражданското общество и Неправителствени организации с експертиза и с каквото можем в границите на своите пълномощия по тези проблеми. “

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР