Нилс Шмид, външнополитически говорител на германските социалдемократи в Бундестага, настоя

...
Нилс Шмид, външнополитически говорител на германските социалдемократи в Бундестага, настоя
Коментари Харесай

Германските социалдемократи искат Заев да преосмисли оставката си

Нилс Шмид, външнополитически представител на немските социалдемократи в Бундестага, настоя министър председателят на Северна Македония Зоран Заев да обмисли оставката си . Това сподели Шмид, представен от Дойче веле. Според него оставката на Заев в този момент ще има отражение върху процеса на разширение на Европейски Съюз в района.

На въпрос дали както Европейски Съюз, по този начин и някои страни членки на Съюза носят отговорност за закъсалата европейска интеграция на страната и оставката на Заев,
 Зоран Заев подаде оставка
Зоран Заев подаде оставка

Причината е провалянето на локалните избори

" Всяка страна има свои лични законни вътрешни проблеми. Но се надявам, че френската политика след президентските избори следващата година ще се върне към обещанията, които дадохме на страните от Западните Балкани. Не разбирам обаче за какво страна като България по националистически аргументи блокира от две години началото на договарянията за присъединение с Европейски Съюз. С това си вкараха автогол. Това е съдбовен сигнал за доверието в Европейски Съюз в района. Зоран Заев сложи политическата си акция в услуга на приближаването към Европейски Съюз. Не беше съответно възнаградено от всички. Следователно те не могат да бъдат освободени от отговорност. В бъдеще ще бъде доста по-трудно да се реализира решение посредством договаряния ", предизвести Шмид.

Припомняме че опозицията в Скопие внесе избор на съмнение против държавното управление на Зоран Заев и че има поддръжката на 61 депутата в 120-местния парламент.

Слабите резултати на ръководещите от Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) на неотдавнашните локални избори в Северна Македония провокираха политически разтърсвания в страната, откакто министър-председателят Зоран Заев разгласи, че ще напусне поста си. Към момента обаче към момента не е подал оставката си публично. Очаква се да го направи през тази седмица.

Представянето на социалдемократите на локалните избори, на които те завоюваха единствено 18 кметски поста от общо 81, може да се смята за проваляне на политиката на разширение на Европейски Съюз.
 Заев: България е единствената страна-пречка по пътя на Северна Македония към Европейски Съюз
Заев: България е единствената страна-пречка по пътя на Северна Македония към Европейски Съюз

Иска обещанията на Европейски Съюз да се съблюдават или хората ще се разочароват, което е голяма вреда за европейската концепция

На 31 октомври, след втория тур на локалния избор, Заев съобщи, че подава оставка и като водач на СДСМ, което повдига въпроса дали неговият правоприемник ще успее да консолидира партията след изборното проваляне.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР