Никоя голяма развлекателна марка вече не може да работи без

...
Никоя голяма развлекателна марка вече не може да работи без
Коментари Харесай

Ще се превърнат ли Netflix Houses в новите киносалони?

Никоя огромна развлекателна марка към този момент не може да работи без спомагателни съставни елементи като pop-up пространства и мърчандайзинг.

Затова може би не е изненада, че през 2025 година Netflix ще отвори първите си физически местоположения, известни като Netflix Houses, където почитателите ще могат да употребяват храна и питиета, да играят и да пазарят, съгласно вест, публикувана от Bloomberg.

Комбинацията от търговия на дребно, храна и шоу онлайн може би ще трансформира Netflix Houses в нещо като осъвременена версия на киносалоните, където обаче преди всичко е действителното прекарване, разяснява Fast Company.

Тенденцията следва ненаситната почва за прекарвания онлайн, която постковид светът сътвори. Наред с високите цени за билети за турнето на Тейлър Суифт и стартирането на софтуерното знамение Las Vegas Sphere, самата платформа Netflix обиколи 20 града по света през последната година, предлагайки The Queen’s Ball: A Bridgerton Experience.

За билети, започващи от $49, почитателите на сериала Bridgerton имаха опция да се обличат като героите му и да бъдат част от бал от Викторианската ера. Netflix твърди, че над един милион души са участвали на всички pop-up събития от началото на 2022 година

Сега наподобява, че стрийминг платформата възнамерява по-дългосрочна тактика в това отношение, отправяйки предизвикателство към обичайните киносалони да развиват действия отвън огромния екран. Независимо дали става дума за дългогодишната игра Sleep No More, тематични паркове като Harry Potter World или Galaxy’s Edge, или пък pop-up заведения за хранене като Saved by the Max, завладяващите светове вкарват публиката по-дълбоко в сюжетните линии от всеки път.

От друга страна тези преживявания са скъпи за създаване и поддържане - и намирането на пресечната точка сред извънредното и наличното е мъчно. Никоя компания не знае по-добре това от един от най-яростните съперници на Netflix, Disney – след години на развиване, компанията реши да затвори своя нов хотел Galactic Starcruiser Star Wars в границите на единствено шест месеца работа. Вероятно цената от $2500 на вечер не е била по силите и на най-големите почитатели на поредицата.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР