Никой подал декларация за имотно състояние пред антикорупционната комисия не

...
Никой подал декларация за имотно състояние пред антикорупционната комисия не
Коментари Харесай

По указание на антикорупционната комисия терасите не се декларират, обяви депутат от ВМРО

Никой подал декларация за имотно положение пред антикорупционната комисия не е заявил тераси, той като това не е наложително, според инструкциите от КПКОНПИ, написа във " Facebook " депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов. Постът му е във връзка " абсурда с терасата на Краси ", в който беше забъркан водачът на партията, вицепремиер и боен министър Красимир Каракачанов.

Веселинов стартира поста с изказванието, че до него се стига поради " неграмотността или злонамереността на някои медии ". " Попълвам години наред сходни заявления и упътванията на чиновниците постоянно са били: тераси, изби, тавани НЕ съдебна експертиза ДЕКЛАРИРАТ ", написа още депутатът.

Пред вестник " Сега " той изяснява, че при позвъняване на чиновник на КПКОНПИ с въпрос за попълването на декларацията категорично се акцентира, че изби, тавани, тераси и други, всичко, което е РЗП (Разгъната застроена площ) не се попълня. " Попълва се застроената повърхност ", споделя още Веселинов, съгласно който тази процедура е от години.

По мотив изказванията, че парцелът на Красимир Каракачанов е платен на цени под пазарните, Веселинов афишира във " Facebook ", че това не е правилно, а също така, в случай, че жилището е взето от родственик, пояснения за цената не могат да се търсят.

През предходната седмица Каракачанов разяснява свадите към покупките на жилища от хора от властта на цени под пазарните. Според него те не са свързани с локалните избори, а с борбата за избора на нов основен прокурор. " Направи се опит да бъдат ударени и хора от правосъдната система, за които се говореше в обществото, че са евентуални претенденти ", уточни тогава вицепремиерът.


Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (170)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР