Никой, освен Министерство на финансите до този момент не си

...
Никой, освен Министерство на финансите до този момент не си
Коментари Харесай

Журналист за правилата за акредитация на МФ: Имаме право свободно да питаме министрите, а те – да отговорят

Никой, с изключение на Министерство на финансите до този миг не си е разрешил да споделя какъв вид публицисти могат да го отразяват. Това сподели журналистът от в. “Сега ” Таня Петрова, която е част от публицистите, възпротивили се на изискванията за акредитация, сложени от Министерство на финансите. Тя изясни, че има администрации и ведомства, където има наложителна предварителна акредитация, само че те не слагат условия за това.

Министерство на финансите желае работата му да се отразява единствено от отраслови публицисти, които постоянно и от дълго време отразяват работата на ведомството. Също по този начин измежду условията са медиите, от които идват публицистите, да имат обособена финансова графа, както и да имат позволение от медията, която съставляват.
Изискванията са притеснителни, тъй като доста от медиите нямат отраслови кореспонденти, те покриват доста ресори, това се получава най-често в малките екрани. Няма никакво съображение Министерство на финансите да има искания към рубриките на една медия, това е интервенция в работата им.
На пазара работят доста публицисти на свободна процедура, уточни още Таня Петрова. И трите въведени условия, които явно целят да основат по-голямо успокоение на финансовия министър, не са допустими, по тази причина и се организирахме против тях, сподели Петрова.

Оставаме с усещането, че тези ограничавания се постановат, с цел да озаптят тъкмо избрани сътрудници, допусна журналистът. Имаме право свободно да питаме министрите и те са длъжни да ни отговорят, тъй като такава е публичната договорка от епохи. Ако разпоредбите останат, умерено може да прекръстим ведомството на „ Министерството на незададените въпроси “, пошегува се тя.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР