Никой няма право да преотдава отдаден общински имот под наем.

...
Никой няма право да преотдава отдаден общински имот под наем.
Коментари Харесай

Балабанов: Ивайло Маринов преотдава заведението в нарушение на закона, ще мислим за месечна помощ към шампиона

Никой няма право да преотдава предан общински парцел чартърен. Това съобщи през днешния ден пред БНР ръководителят на варненския Общински съвет Тодор Балабанов във връзка появилата се в общественото пространство информация за лишаване на ресторанта на олимпийският първенец Ивайло Маринов, който се намира наоколо до басейн Приморски, като се усили неведнъж цената на наема.

Не става въпрос за лишаване на бизнес, както се твърди от ползвателя, а за финансови средства, които той получава под формата на наем, сподели още Балабанов за БНР.

Той добави, че с цел да не се стига до такава степен спортистът да подарява своите медали и ордени, ще изследва опциите и ще внесе предложение в Общинския съвет да се отпусне месечна финансова помощ на Ивайло Маринов.

Случаят стана прочут, откакто локалният парламент е взел решение преди два месеца да разгласи заведението на търг, а месечният наем повишен. Днес Балабанов заяви, че това заведение, което е от известна верига и се намира до басейн Приморски, е било обещано чартърен преди 30 години на Ивайло Маринов без решение на общинския съвет. Междувременно съветниците получават сигнали, че той го преотдава чартърен на по-висока цена от тази, която заплаща на общината, което е в нарушаване на законодателството. Балабанов предлага да се разиска опцията за месечна финансова помощ на Ивайло Маринов, която да е в размер на наема, който той получава.

Спортната общественост не остана безучастна към това, което се случи и на следващия ден – 8 август 2023 година ще се провежда митинг в отбрана на ресторанта на Ивайло Маринов. От 11 часа пред постройката на общината в поддръжка на боксовата легенда се събират ръководители на спортни клубове, деятели, спортисти, общественици и фенове.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР