Никой нормален човек не иска да се сблъсква с депресията.

...
Никой нормален човек не иска да се сблъсква с депресията.
Коментари Харесай

Преодоляване на депресията: 9 ефективни съвета за справяне

Никой естествен човек не желае да се сблъсква с депресията. За жал обаче това положение е все по-често срещано в днешните общества. В тази публикация ние сме ви подготвили лист със препоръки, които могат да ви оказват помощ да се справите с казуса.

Физически извършения

За да излезете от депресията не е нужно да бягате маратон или да ходите на фитнес всеки ден. Просто отидете на разходка и раздвижете тялото си, така че мозъкът ви да усили производството на ендорфини и серотонин. Може да е мъчно през първите няколко дни и да не ви се желае, само че би трябвало да се борите с мозъка и да го убедите, че е належащо върнете назад живота си.

Прекарвайте време с приятелите си

Избягвайте изолацията и насърчавайте обществената връзка с околната среда. Имайте поради, че депресията е като спокоен зложелател, който избира да сте сами, отделени от света и хванати в капан от негативни мисли. Най-простото деяние е да излезете на кафе с приятелите си, да се отпуснете и да погледнете на действителността по по-спокоен метод. Пробвайте да отидете на празненство, на което пускат обичаната ви музика.

Поставете си дребни ежедневни цели

Поставете си нови реалистични и постижими краткосрочни цели, които да служат като подкрепление. Даваме ви образци за цели, които да извършите:

Станете от леглото и се облечете.
 Почистете и напазарувайте.Купете си книга и започнете да я четете.Обадете се на някого по телефона и се срещнете за разходка.Запишете се за курс по йога или изобразяване.
Говорете и пишете за страстите си

Трябва да освободите това, което е вътре във вас, изключително тези сложни мисли и страсти. За тази цел се пробвайте да говорите с околните си за това по какъв начин се чувствате. Изразете с думи това, което преживявате. Също по този начин ще ви помогне да водите личен дневник. Напишете възприятията си в него и даже ги нарисувайте, в случай че би трябвало. 

Спете задоволително

Качественият сън е от значително значение за психологичното здраве. Опитайте се да поддържате постоянен график за сън и създайте удобна среда за отмора. Нещо толкоз просто ще понижи признаците на меланхолия. 

Въведете промени в живота си

Правете неща, които ви карат да се чувствате добре и които разсънват възторг у вас. Понякога малки промени генерират огромни достижения, които могат да трансформират фокуса ви и да подобрят страстите ви. Фактът, че се записвате на курс или срещате забавни хора, работи като огромен тласък.

Изградете по-устойчив разум

Излизането от депресията изисква насърчаване на адекватна психологическа резистентност. Благодарение на нея ще се справяте по-добре с компликациите. Ключът е да разберете, че животът не е елементарен, че нещастията съществуват и идват, когато минимум ги чакаме. 

Бъдете търпеливи със себе си

Възстановяването от меланхолия е развой, който лишава време и може да има възходи и падения. Не се насилвайте и не се обвинявайте, в случай че нещата не се случват незабавно. Не забравяйте, че вършиме най-хубавото, което е по силите ви. Подкрепата на хората, които ви обичат, и вашият психолог ще бъдат ваши съдружници по време на целия развой.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР