Никой не знае защо издирват Петьо Петров-Еврото. Не е престъпление

...
Никой не знае защо издирват Петьо Петров-Еврото. Не е престъпление
Коментари Харесай

Издирването на Петьо Еврото не е във връзка с убийството на Къро?

„ Никой не знае за какво търсят Петьо Петров-Еврото. Не е закононарушение с висока социална значителност. Със сигурност не е по отношение на следствие на ликвидиране, което евентуално може да се прави от български органи, въпреки да е осъществено в ЮАР. Не може да е по отношение на това наказателно произвеждане, тъй като би трябвало да се следи от друга прокуратура, а не от СРП “, сподели в предаването „ Тази заран “ Андрей Янкулов, старши юридически специалист в „ Антикорупционен фонд “.

По думите му евентуално пътищата на Еврото и Къро се пресичат. „ Между такива лица има всевъзможни връзки. „ Осемте джуджета “ освети Петков, като една престъпна мрежа за непозволено въздействие в правораздаването, което доближава до върховете на държавното упрекнати “, уточни той.

Янкулов разяснява и настояването за сваляне на имунитетa на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Трудно може да се откри законов пояснение за какво три години след „ Барселонагейт “ прокуратурата желае имунитета на Бойко Борисов “, сподели той.

„ Самият основен прокурор сподели, че следствието няма да завърши скоро, когато си скъса оставката, а в този момент към този момент има доказателства за покачване на обвиняване. Няма по какъв начин да избягаме от извода, че има някакво кампанийност тук и се търси следващата интервенция в прокуратурата в политическия живот “, съобщи Янкулов.

„ Подобни производства не са стигали до процесуален край, не мисля, че в този момент ще има нещо друго “, уточни той.

По думите му не може да се чака разплитане на случая „ Барселонагейт “. „ Не мисля, че това е задачата. В предстоящ миг обстановката може да се обърне и да няма потребност от разплитане на този проблем “, сподели той.

По-късно денем от Антикорупционния фонд ще пуснат изявление с някогашната жена на Петьо Петров Любена Петрова.

„ В него има потвърждаване на въпросната престъпен мрежа и която ние постоянно сме подозирали, че той има “, сподели Янкулов.

„ Има имена на съответни магистрати, само че това наподобява изборно поднасяне на информация. По-ценното е потвърждаване на съществуването на това престъпно дружество. Имената, упоменати от Петрова, са на магистрати на относително високо равнище “, сподели той.

От думите му стана ясно, че става въпрос за Апелативна и Върховна прокуратура.

По думите му нямало воля да се разплете проблема „ Осемте джуджета “, тъй като мрежата на Петьо Петров стигала до върховете на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР