Никой не знае колко са фалшивите ТЕЛК-ове в България. Знаем

...
Никой не знае колко са фалшивите ТЕЛК-ове в България. Знаем
Коментари Харесай

Коментарът Има и деца с фалшиви инвалидни пенсии

Никой не знае какъв брой са подправените ТЕЛК-ове в България. Знаем единствено формалния брой на хората, придобили право на инвалидни пенсии - над 10% от работоспособното население. Над 300 000 души сред 18 и 60 години получават такива пенсии.

Големият проблем идва и в детските пенсии, където децата са сред 30 и 40 хиляди, също през ТЕЛК комисии. Там пенсиите са доста съществени - за трета група са 350 лева, за втора група - 450 лева, а първа група - 930 лева За действително болните деца никой не разяснява.

На медиаторите може да се противодейства посредством ограничения от полицията и ограничения от прокуратурата. Адресирал съм тематиката за подправените пенсии от трибуната на Народно заседание преди съвсем две години. Лекарите в ТЕЛК получават хонорари от порядъка на 700-800 лева на месец и някои от тях се изкушават и заради материални аргументи.

Ние сме доста демократични в този модел законодателство. В Германия хората в работоспособното население, които получават инвалидни пенсии, не работят, а тези, които работят, не получават инвалидни пенсии.

Хората, които имат тежки болести, би трябвало да получават по-големи пенсии, а тези с по-леки, да работят на по-леки места.

Балансът е мъчно да бъде реализиран толкоз бързо, тъй като хората са доста, а част от тях непозволено източват този фонд, който не е дребен - 1,7 милиарда Ако този фонд действително стига единствено до в действителност нуждаещи се, те ще бъдат с едни доста по-сериозни пенсии и няма инвалиди, които взимат 150-160 или 200 лева, да работят каквото и да е, с цел да се изхранват. Нали разбирате, че те са също на ръба на общественото оцеляване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР