Никой не си дава сметка, че орехите, които растат масово

...
Никой не си дава сметка, че орехите, които растат масово
Коментари Харесай

Освен вкусни, орехите карат сърцето да работи като ново

Никой не си дава сметка, че орехите, които порастват всеобщо в цяла България, са един от най-хубавите стимулатори на работата на сърдечно-съдовата система. Тези вкусни ядки имат неповторимата дарба да контролират равнищата на холестерола – намаляват равнищата на неприятния холестерол (LDL) и усилват положителния холестерол (HDL). Това улеснява в голяма степен придвижването на кръвта и надлежно основава на сърцето оптимална среда за работа.

Лошият холестерол се отсрочва по стените на кръвоносните съдове, стеснява ги и намалява притока на кръв към главния орган на тялото.

Орехите съдържат масло, което точно не разрешава тези отлагания да се задържат и на процедура „ чисти “ кръвоносните съдове. Основните потребни съставки в ядките са витамин Е, алфа-линоленова киселина, която е от групата на Омега-3 и фитостероли.

Орехите основават условия за безупречната работа на сърцето и надлежно ни пазят от сърдечна непълнота и инфаркт. Друго доста потребно качество на прелестните ядки е, че те се отразяват доста удобно на кожата. В последните години те навлязоха стремително в козметичната промишленост, където са основа на доста от най-нашумелите в последно време кремове за лице и маски. Благотворно въздействие орехите оказват и при лечението на запек.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР