Никой не може да победи руския народ!Точно преди 80 години,

...
Никой не може да победи руския народ!Точно преди 80 години,
Коментари Харесай

Паулус вървеше на изток, но се предаде в Сталинград ...

" Никой не може да победи съветския народ! "

Точно преди 80 години, на 31 януари 1943 година, Фридрих Паулус се предава в Сталинград. В мазето на универсалния магазин. Без фелдмаршалска униформа и скиптър, подобаващ на званието. Нямаше време да я ушият и връчат. Жезълът беше положен от Хитлер върху празния ковчег на превъзходното заравяне на фелдмаршал Паулус, за който се твърдяло, че е умрял в Сталинград...

На 2 февруари борбата при Сталинград завърши. На 11 февруари 1946 година Паулус ще бъде в Нюрнберг, в заседателната зала на Международния боен арбитражен съд като очевидец на обвиняването. Участваше като очевидец за проектите и закононарушенията на нацистка Германия и нейните спътници във връзка с Съюз на съветските социалистически републики.

Паулус ще премине на оня свят на 1 февруари 1957 година - денят преди 14-ата годишнина от провалянето на вражеските войски от Червената войска в борбата при Сталинград. В редица свои изявления немският пълководец съумя да напише: „ Не Изтокът заплашваше Хитлер, а Хитлер заплашваше Изтока! “

По време на Втората международна война бъдещият покорен фелдмаршал се бие в Полша, Франция, Белгия, Холандия, образова спътниците на Хитлер в Румъния, Унгария, Финландия, а по-късно се бие на територията на Съюз на съветските социалистически републики. „ Преди да напусна Съветския съюз “, написа той в изказване до руското държавно управление на 24 октомври 1953 година, „ бих желал да кажа на руския народ, че откакто пристигнах в тяхната страна в сляпо послушание като зложелател, в този момент составям тази страна като неин другар. "

Няколко години преди гибелта си той изиска амнистия от жителите на Сталинград.

В тази връзка ще изтъквам думите на Людмила Овчинникова, претърпяла военната зима на 1941/1942 година като дете в Сталинград и четиринадесет от чиито родственици са починали във войната. През 2013 година тя написа: „ Извинението на Паулус се появи единствено тъй като нашите бойци в последна сметка го натикаха в мазето на Сталинград и го принудиха да се съобщи. В противоположен случай този пълководец щеше да продължи да напряга напъните си в осъществяването на жестокия проект „ Барбароса “. Той по-късно, след завръщането си от плен, повтаря нееднократно: „ Никой не може да победи съветския народ!

Залавянето на фелдмаршала е осъществено от войските на 64-та войска на М.С. Шумилов, по-специално червеноармейците на старши лейтенант Ф. Илченко, по-късно подполковник Л. Винокур и генерал-майор И. Ласкин (началник на щаба на 64-та армия) се причислиха. След това пленникът е отведен при командира на Донския фронт К.К. Рокосовски. Повече от 90 000 противников бойци бяха пленени, в това число 2500 офицери и 24 генерали. Цяла Европа се оказа в котела - германци, румънци, унгарци, хървати, италианци...

* * *

Защо фактът на залавянето на Паулс и групировката на вражеските войски край Сталинград изисква актуализиране? Защото Западът и Европа са не запомнили уроците от Втората международна война. Защото историята се пренаписва. Защото на 2 февруари 2023 година ще отпразнуваме 80-годишнината от победния за Съюз на съветските социалистически републики завършек на Сталинградската борба, която, явно, няма да бъде и упомената на Запад. В последна сметка делегация на Руската федерация даже не беше поканена на събития, свързани с 78-ата годишнина от освобождението от Червената войска на концентрационния лагер Аушвиц-Биркенау в Освиенцим.

Освободителите не са на респект. Както съобщи неотдавна ръководителят на немското външно министерство А. Бърбок, " ние водим война против Русия, а не един против различен ". Тези, които водят войната, дадоха обещание да доставят на нацисткия режим в Киев Ейбрамси, Леопарди, Чалънджъри, с цел да убиват руснаците. За " войната против Русия ".

Междувременно от 24 февруари 2022 година Русия организира специфична военна интервенция (СВО) на територията на Украйна. На първо място, за прекъсване на геноцида в Донбас, сходен на този, осъществен от Германия и нейните спътници през 1941-1944 година в окупираните руски територии.

Също по този начин е належащо да се актуализира фактът на залавянето на Паулус по отношение на неговото самопризнание: „ Не Изтокът заплашваше Хитлер, а Хитлер заплашваше Изтока! “ Започвайки войната против Съюз на съветските социалистически републики, на 22 юни 1941 година Хитлер насочва апел към немския народ (огласява го Гьобелс). В апела се показва, че „ немският народ в никакъв случай не е хранил враждебни усеща към народите на Русия “, само че „ еврейско-болшевишките управляващи в Москва се пробват да разпалят огън освен в Германия, само че и в цяла Европа “, „ да наложат своето владичество “ върху нашите и другите европейски нации ”.

Днес на Запад споделят, че не народите на Русия заплашват Европа и НАТО, а нейната власт. Но тази „ обич “ към народите на Съюз на съветските социалистически републики и Руската федерация не попречи нито на Хитлер да води война за унищожаването на народите на Съветска Русия, нито на немската фрау да съобщи от висока европейска естрада, че НАТО и Европа „ водят война против Русия ”, забравяйки да каже – благодарение на нацисткия режим на Украйна.

* * *

На 11 февруари 1946 година на съвещание на Международния боен арбитражен съд Паулус приказва за безспорните обстоятелства, свидетелстващи за подготовката на Германия за война против Съюз на съветските социалистически републики, а не за „ превантивните “ дейности на Германия в отговор на сякаш руската експанзия. На 12 февруари юристите на нарушителите, седнали на подсъдимата пейка, го подложиха на пресечен разпит. Съдът не сложи под въпрос показанията на Паулус.

Нека изложим наличието на главните показания, основани на текста на стенограмите от съвещанията на Международния боен арбитражен съд от 11 и 12 февруари 1946 година

Паулус, настоящ като разработчик на проекта Барбароса, твърди, че всички подготвителни материали за оперативния проект за нахлуване против Съветския съюз са били събрани в Берлин до септември 1940 година Той свидетелства: „ Началникът на щаба на сухопътните сили, генерал-полковник Халдер, ме инструктира да доразработя този проект “, „ създаването беше приключена при започване на ноември и приключи с две военни игри “, с които „ завърши теоретичната подготовка и обмисляне за бъдеща нападателна война “ а на „ 18 декември 1940 година Върховното командване на въоръжените сили издава Директива № 21. Тази инструкция е в основата на цялата военна и икономическа подготовка за война.

В показанията си Паулус много изчерпателно отразява политиката на Берлин по отношение на Югославия, подготовката на териториите на Румъния, Финландия, Унгария за война със Съветска Русия и снабдяването им с оръжия за бойни дейности в полза на Германия.

Паулус означи, че оперативният проект за войната със Съветска Русия не е превантивна мярка от страна на Германия: „... тогава нищо не се знаеше за никакви мерки от страна на Русия “, информация „ за нападателните планове на Съветския съюз, от разузнаването не пристигна. " Той също по този начин разказа немските ограничения за „ заблуждаване на врага “, защото, по думите му, „ нямаше боязън, че врагът ненадейно ще се опита да пресече границата “.

Няколко пъти Паулус призна, че се приготвя " незаконно нахлуване ", " незаконно действие ". Той счита, че задачата на войната със Съюз на съветските социалистически републики „ характеризира нападателната политика на Хитлер и нацисткото управление, която не познава граници “.

* * *

Отговорите на Паулус на въпросите за какво, знаейки незаконния темперамент на проектите си, не е направил нищо в символ на митинг, са настоящи за през днешния ден. Както при създаването на проекта, по този начин и при командването на 6-та войска. Ето откъс от протокола от разпита на Паулус от 12 февруари 1946 година

Нелте ( бранител на Кайтел): Значи вие и Халдер сте знаели такива обстоятелства, които характеризират войната против Русия като незаконен акт и все пак не сте създали нищо против нея?

Паулус: Да.

Нелте: Знаейки всички тези обстоятелства, поехте ли командването на армията, която беше изпратена в Сталинград? Кажете ми, мислили ли сте в миналото да избегнете потреблението ви в дейности, които описахте като незаконни?

Паулус: Във връзка със обстановката, която съществуваше тогава за военните, както и по отношение на голямата агитация, която се организира по това време, аз, както доста други, смятах, че би трябвало да извърша дълга си към моята татковина.

Нелте: Но вие знаехте обстоятелствата, които опонират на тази идея за дълг, нали?

Паулус: Тези обстоятелства, които по-късно ми станаха ясни с помощта на това, което трябваше да видя като пълководец на 6-та войска и чиято кулминационна точка беше борбата при Сталинград, ме доведоха едвам по-късно до съзнанието, че това са незаконни дейности, защото преди имах единствено частична визия за действителното положение на нещата.

Нелте: Така че би трябвало да смятам вашето определение за „ незаконна офанзива “, както и други избрания за войнолюбци, като избрания, които ви хрумнаха по-късно?

Паулус: Да.

Нелте: Мога да кажа, че макар подозренията и макар обстоятелството, че сте знаели обстоятелствата, в светлината на които войната против Русия е била незаконна, вие, от послушание, сметнахте за належащо да извършите своя дълг, да поемете командването на Шеста войска и да се държите край Сталинград до последно?

Паулус: Вече споделих, че когато поех командването, не си представях цялостния мащаб на закононарушенията, свързани с започването и воденето на тази война, и не можех да си го показва. Разбрах това едвам когато станах пълководец на армията, която беше хвърлена под Сталинград.

* * *

Би било добре материалите на Нюрнбергския арбитражен съд, в това число показанията на Паулус, да бъдат прочетени от Байдън, Макрон, Шолц, Бербок, Борелис, Джонсън, Уолъс, Моравецки, Зеленски, Кулеб, Резников, Залужни, балтийски проституиращи политици... Защото при настоящето засищане на осведомителното пространство те не могат да не знаят аргументите и неизбежните последствия от въоръжения спор, разпрострат от Запада на територията на Украйна.

Аз съм доста песимистичен по отношение на обстоятелството, че Паулус, споделят те, не си е представял мащаба на закононарушенията на германците и техните съдружници по време на войната против руския народ. Това не би могло да бъде известно на неспециалистите " по отношение на голямата агитация, която се организира по това време. " Това обаче не можеше да не знае той – заместник-началник на Генералния щаб на немските сухопътни войски (от юни 1940 година до декември 1941 г.), по-късно командващ 6-та войска на Вермахта (от 1 януари 1942 година до 31 януари 1943 г.). Между другото, 6-та войска е известна със своите зверства и закононарушения през 1941 година на територията на Съюз на съветските социалистически републики (Киев, Харков).

Настоящите командири и фюрери в Съединени американски щати, Англия, НАТО, Европейски Съюз, в Украйна без подозрение знаят същинското положение на нещата, в това число закононарушенията против човечеството, осъществени от украински въоръжени групи и наемници, съветници, предприемачи, които се стекоха да оказват помощ на Киев. Знаят ги през всичките последни 9 години (без три седмици).

Настоящите командири и фюрери, явно, са сигурни, че делата им няма да ги доведат до мазетата. Само че, в края на краищата, и Паулус също не е мислил и не е възнамерявал да завърши войната си като фелдмаршал в мазето...

А Европа продължава да „ укрепва света “. Европейският парламент гласоподава резолюция, в която приканва за основаването на специфичен интернационален арбитражен съд, който да проверява " закононарушенията на Русия против Украйна ".

В Европа и в Съединени американски щати не помнят Международния боен арбитражен съд в Нюрнберг. Защото знаят: тя е основана от страните победителки по самодейност на И.В. Сталин, макар че англосаксонците желаеха да го създадат по друг метод. У. Чърчил счита, че " би било най-добре да застреляте основните нарушители незабавно щом бъдат хванати ", а Ф. Рузвелт предложи " да се унищожат петдесет хиляди германо-пруски офицери ".

Това са англосаксонците...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР