Никой не може да каже кога пощите ще се възстановят

...
Никой не може да каже кога пощите ще се възстановят
Коментари Харесай

Пощите още са фира, не е ясно кога ще се възстановят

Никой не може да каже по кое време пощите ще се възстановят от хакерската офанзива от 16 април и ще проработят обикновено, сподели вицепремиерката Калина Константинова пред депутатите от комисията по електронно ръководство.

Всеки ден изскачат нови вреди, преди часове ми оповестиха, че 300 компютъра не могат да бъдат преинсталирани и са дали фира, съобщи вицепремиерката. Заради това в този момент незабавно трябвало да се намерят пари за нови компютри, с цел да могат тези 300 работни места да действат, изясни Константинова.

Общо компютрите в пощите са над 6000 и всички са били изумени. Изтрити са даже бекъпите на системите. В пощата са наранени базите данни на 26 системи и услуги и единствено част от информацията може да бъде възобновена, а другата ще би трябвало да се преписва от хартиени носители.

Нито един пенсионер не е останал предишния месец без пенсия, нито един няма да остане и в този момент, подсигурява още вицепремиерката Константинова.

Два часа е лишило на пощите до момента в който алармират на ГДБОП и ДАНС за офанзивата, стана ясно от чуването на някогашния началник на пощите Диян Дънешки. По до момента известните данни обаче офанзивата е траяла шест часа, което е разрешило да бъдат наранени и бекъп системите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР