Никой не е застрахован от правене на грешки при възпитанието

...
Никой не е застрахован от правене на грешки при възпитанието
Коментари Харесай

8- те най- често срещани грешки на родителите при възпитание на децата

Никой не е застрахован от правене на неточности при възпитанието на децата.

Прекален надзор

Тази неточност е постоянно срещана при родители. Искаме нашите деца да бъдат предпазени от всичко и всички, което може да има негативен резултат върху тях. Поради това считаме, че в случай че направляваме всяко малко нещо, което вършат децата ни, всичко ще се окаже добре. Намеренията може да са положителни през множеството време, само че от време на време би трябвало да се оставят да вършат лични неточности. В последна сметка нашите неточности ни вършат такива, каквито сме.

Изтъкване на негативите при възпитанието на децата

Откривам, че в действителност би трябвало да мисля за това, което ще кажа от време на време, единствено с цел да се уверя, че няма да е непотребен негативен коментар. Някои хора са родени песимисти. Ако не можете да имате позитивна и щастлива визия за живота си, може да е мъчно да не го предадете на децата си. Съсредоточете се върху положителните неща и давайте малко позитивни мнения понякога. Помислете какъв брой добре се чувствате, когато някой прави комплимент за вас или за работата ви!

Покажете, че по този начин не е вярно

Виждам това като една от постоянно срещаните неточности, които родителите вършат, когато имат доста деца или в тинейджарска възраст. Много пъти те просто са прекомерно изтощени, с цел да постановат санкции, когато детето им направи нещо неправилно. Ако това се прави прекалено много пъти, тогава постоянно детето си мисли, че може да прави всичко, което пожелае. Как детето ви ще се научи на отговорност, в случай че това е по този начин?

Не говорите задоволително с тях

Общуването е доста значимо при възпитанието на децата, колкото и връзката с колегата ви. Провеждането на елементарна полемика вместо лекция е превъзходен метод да научите детето си, че потреблението на думи за предаване на възприятие или концепция е доста по-добре от груба мощ. Обсъждането на обстановки също може да бъде добра точка за извеждане на случаи и образци, които биха могли да оказват помощ на детето ви с някаква главоблъсканица, която изпитва. Добра концепция е да им позволите да задават някои въпроси, които може да имат, за разлика от лекция, когато е по-вероятно да ви изключат.

За да възпитате детето си добре се стремете да не му крещите

Намирам, че това е постоянно срещана неточност на родителите. „ Аз съм ти родител и би трябвало да правиш това, което споделям. ” Не знам за вас, само че когато някой започнеше да ми крещи, не асимилирах нищо от казаното. Израснах по този метод и се заклех да не го предизвиквам на сина си. Сега е младеж и до момента в никакъв случай не съм му крещяла. Чувствам се доста добре за това!

Понякога тази неточност може да отиде прекомерно надалеч и внезапно осъзнавате, че детето ви в действителност има главен проблем. Падащите оценки могат да значат доста повече от просто липса на схващане. Често срещаните неточности, които родителите вършат във връзка с оценките, включват обвинение на учителя за това, което се случва. Понякога това е по този начин, само че може би то минава през сложен интервал или изпитва стрес по време на контролни. Говорете постоянно с детето си и слушайте какво желае да ви каже, по този начин,че, когато зародят проблеми, то да не се усеща неловко да приказва с вас за нещо, което го тормози.

Това е постоянно срещана неточност измежду заетите родители. Те не слагат граници за това по кое време детето им би трябвало да си е у дома или по какъв начин би трябвало да си написа  домашна работа. Когато бях малко дете, незабавно щом се прибрах, трябваше да си напиша домашните. Бих мрънкал, само че беше доста по-добре първо да го махна от главата си. Наличието на вечерен час е значимо, до момента в който не почувствате, че детето ви е в положение да взема тези решения независимо и може да бъде отговорно да следи времето си. Това са единствено няколко образеца за това, когато построяването на правила е от решаващо значение за възпитанието на децата.

Оставете го единствено да взима някакви решения

Позволете на вашето детето си да избере облекла понякога. Няма значение, в случай че не съответстват. Това ще му помогне да развие самостоятелното отношение, което е належащо, с цел да успее в живота. Позволете на децата да вършат избор в живота, само че бъдете там за упътвания. Някои решения може да са прекомерно сложни за взимане сами. За тях можете да дадете известна визия за това по какъв начин да вземете решение за тази съответна обстановка, само че оставете последната дума на тях. Единственият път, когато това няма да работи, е в случай че ще заплаши живота им или ще има някакви фрапантни последствия.

Инфо: women. ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР