Никой не е над закона и такова е настроението на

...
Никой не е над закона и такова е настроението на
Коментари Харесай

Журналист: Защитата на Саркози твърди, че всички доказателства срещу него са от подслушване на телефона му

Никой не е над закона и такова е настроението на французите във връзка неоправдателната присъда на някогашния френски президент Никола Саркози. Това сподели в ефира на Euronews Primetime кореспондентът в Париж Йорданка Костадинова. Френският народ е с извънредно мощно развито възприятие за правдивост и хората постоянно са били безапелационни, че ръководещите би трябвало да бъдат наказвани за грешките си. Неслучайно гилотината е френско откритие, уточни Костадинова.

Обвиненията на Саркози за корупция и търговия с въздействие не са първите за него, през 2007 година, преди да бъде определен за президент той беше упрекнат в нелегално заграбване на средства от либийския бюджет. Тези суми са били предопределени за неговата предизборна акция, само че тези каузи към момента са на първа инстанция. Делото с неоправдателната присъда обаче към този момент стигна до Апелативен съд, а неговата адвокатка ще апелира решението, разяснява още журналистът.
Никола Саркози би могъл да изтърпи това наказване под домакински арест с сложена електронна гривна. Адвокатът му разгласи, че присъдата ще се апелира пред Касационния съд, с цел да оспори решението на Апелативния съд. Разглеждането на това обжалване може да продължи от 15 до 18 месеца. Поради обжалването наказването е суспензивно – това значи, че наказването не би трябвало да се ползва през този интервал и Никола Саркози няма да бъде оборудван с гривна.
Йорданка Костадинова, публицист

Защитата на Саркози ще пази тезата, че доказателствата за тези обвинявания са събирани напълно посредством подслушване на телефоните на обвинените, сподели още Йорданка Костадинова.

Съдът във Франция удостовери на втора инстанция присъдата от три години затвор, от които две условно, на някогашния френския президент Никола Саркози. Това е първият случай на някогашен държавен глава на Франция, наказан на ефикасна присъда, само че той няма да бъде вкаран в пандиза, защото съдът е показал в присъдата, че може да изтърпи наказването си под домакински арест и с електронна гривна.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР