„Никой не е искал да ме убива, нямам чак такива

...
„Никой не е искал да ме убива, нямам чак такива
Коментари Харесай

Исмаил Муса: Никой не е искал да ме убива, сам се запалих

„ Никой не е желал да ме убива, нямам чак такива врагове или най-малко не знам. Стана несъзнателно, до момента в който се усетя и облеклата към този момент горяха. Беше извънредно. Добре, че наоколо имаше мочур “, описа пред 24rodopi.com Исмаил Муса.

Както към този момент 24rodopi.com писа, помашкият водач Исмаил Муса е със съществени изгаряния на краката и дясната ръка след случай във фамилния парцел в Кирковско. Една от версиите гласи, че бил залят с бензин от недоброжелатели.

„ Вече съм добре. Лекуваха ме в Кърджали и в профилирана клиника в Пловдив. Проблемни са ми още десният крайник и дясната ръка. Изгарянията са към 30% “, твърди някогашният зам.-председател на Демократическата партия на труда, позната като Помашката партия.

Исмаил Муса палел сухи треви в парцела си и при боравене с огъня се запалил коприненият му костюм. Сам си навредих - това е обяснил потърпевшият в Центъра за незабавна здравна помощ, с която информация разполагат и в полицията.

Жители на Дюлица, които се притекли на помощ на Исмаил, настояват, че „ незнайни мъже са залели краката му с бензин, запалили го и избягали “.

„ Говорят какво ли не. Че съм имал борчове, че са ме санкционирали тъй като не ги връщам. Че са ме оставили да изгоря жив. Няма такова нещо. Просто възпламених трънака, само че огънят потегли към овошките. И с цел да спася дръвчетата, влязох в огъня и по този начин костюмът пламна. Скочих във водата. Състоянието ми беше доста тежко “, твърди Исмаил Муса.

През 2019 година той беше претендент за кмет на община Кирково от партията на Гюнер Тахир „ Национално Движение за права и свободи “. Демократическата партия на труда, на която преди години беше зам.-председател, към този момент не съществува.

„ Ръководя помашка фондация “, сподели Муса. Той е притежател на към 3 500 дка земи във Видинско, Кърджалийско и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР