Никотиновите дъвки са новата опасна мода сред учениците след лятната

...
Никотиновите дъвки са новата опасна мода сред учениците след лятната
Коментари Харесай

Никотиновите дъвки са новата опасна мода сред учениците

Никотиновите дъвки са новата рискова мода измежду учениците след лятната вълна на райския газ. За тях сигнализира на страницата си във Facebook Диян Стаматов, който е ръководител на Съюза на работодателите в системата на народнота култура и шеф на 119 учебно заведение в столицата.
Още по темата
Той изясни какво съставляват тези произведения:  " Изглеждат като дребни дъвки, само че с нездравословно влияние за всеки подрастващ. Забранени за продажба за лица под 18 години. Въпреки това елементарно налични за всеки възпитаник ".

И добави: 

" Децата не са отговорни, че елементарно им се продават. 

След лятната вълна на " райския газ ", новата " фешън " наклонност е със същата рискова мощ.

В България на всички места се продават без проблем цигари, електронни цигари, никотинови " дъвки "...всичко. На деца и възпитаници, без никакъв надзор.

Иначе е сякаш неразрешено! "

На първо място виновността за продажбата на тези никотинови дъвки са в търговците , счита шефът на 119 СУ- " които за дребна облага са способни на всичко ".

След това той прехвърля отговорността на  родителите , тъй като те дават парите за закупуването им. " После не знаят защо се употребяват същите тези пари. Най-вероятно множеството от родителите даже не са чували за " новите никотинови дъвки ". Това обаче не лишава тяхната отговорност и нужда от сериозен домакински надзор ".

В поста си Диян Стаматов продължава: " Но, тъй като всичко се случва в и към учебно заведение, всеки би търсил виновност и отговорност на учебното заведение . А знае ли някой, че действително учебното заведение НИЩО не може да направи! Нищо! По редица аргументи!

Контролът на комерсиалните обекти е значим! А той е занижен до степен на мърлевщина.

Родителският разговор, всеки ден е извънредно скъп.

И чак тогава идва учебното заведение!

А то в прелестната ни страна - действително е за всичко! "

Диян Стаматов разгласява в профила си фотография на въпросните дъвки. В интернет се популяризират като никотинови паучове, които били новият " най-модерен метод за приемане на никотин ". Малките бели пакетчета съдържат синтетични нишки, пълни с никотин и разнообразни аромати. В уеб страниците за продажбата им е разказано, че не се дъвчат или гълтам, а се слагат под горната джука, по този метод никотинът и ароматите се всмукват по-добре от лигавицата през венеца. Химичните им съставки са нездравословни за целия организъм, могат даже да са канцерогенни.

Подобно отрицателно влияние има и райският газ върху подрастващите. Дрогирането с божествен газ е ужасяваща мода сред младежите в нощните заведения и клубовете у нас. Райският газ, също като никотиновите дъвки, се продава легално. Масово се твърди, че е безвредно, само че към този момент има стотици случаи на потърпевши деца след използването му. Проблемът визира голям брой деца, младежи, техните фамилии и другари, каза по тематиката в изявление за Dir.bg доктор Ясен Грозев - анестезиолог в болница " ВИТА ".

В множеството страни от Европейския съюз райският газ не е следено вещество. Въпреки това в някои от тях съществуват разпореждания, които лимитират продажбата му, разяснява медикът. 

В Испания продажбата на диазотен оксид за хранителната промишленост е законна, с изключение на в случаите, когато продавачът се усъмни, че веществото се купува за нерегламентирани цели.

Ирландия криминализира продажбата на божествен газ на лица под 18 години, само че не и потреблението му.

През януари 2020 година, след няколко притеснителни случая, датското държавно управление предприе пакет от шест ограничения за ограничение на продажбата на диазотен оксид на малолетни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР