Николай Събев, министър на транспорта, отговаря на въпроси на Илиана

...
Николай Събев, министър на транспорта, отговаря на въпроси на Илиана
Коментари Харесай

Николай Събев: Асен Василев и Кирил Петков постигат целите си с минимални усилия

Николай Събев, министър на превоза, дава отговор на въпроси на Илиана Беновска след съвещание на парламентарната комисия по превоз от 7-ми април 2022 година, излъчено непосредствено в   пита-Радио К2, във  и по Радио К2 на 93.9MHz.

Илиана Беновска: Стабилна ли е обединението? Днес Урсула фон дер Лайен беше в България, връчи на премиера Петков доста тържествено Плана за възобновяване и резистентност. Устойчива ли е обединението и дали имаше някаква цена? Синергия или условия имаше от страна на фон дер Лайен към Кирил Петков за подобен внезапен завой за поддръжка към нашия проект? Знаете ли нещо?

Николай Събев: Аз знам, че от първия ден, в който съставихме това държавно управление пророкуват, че то няма да бъде постоянно, че няма да бъде трайно, че има проблем, че ще се разпадне, защото е странна коалиция сред хора, които имат разнообразни хрумвания.

Илиана Беновска: Това са „ градски митове “! Какво е Вашето персонално мнение?

Николай Събев: Моето персонално мнение е, че Кирил Петков и Асен Василев са в действителност хора, които реализират задачите си с минимални взаимни отстъпки! Аз им смъквам шапка!

Илиана Беновска: Да не съжалявате някой път за тези думи?

Николай Събев: Не, не, аз съм с тях компактно! Заедно сме! Аз съм също част от тази битка да създадем един работещ екип. И в този миг аз нямам спор с вицепремиера Гроздан Караджов. Ние работим съвършено дружно. Моите възторженостти към Александър Николов, министър на енергетиката! Страхотен е! Доставя ми наслаждение да работим дружно. И в действителност с помощта на това по какъв начин Кирил Петков съумява да ни сплоти в един тим и по какъв начин да се фокусираме върху нещата, които са значими за България, ние започваме да работим като един тим. Разбира се има неща, които могат да внесат напрежение в обединението.

Илиана Беновска: Теглите ме за езика тогава, финален въпрос, като казахте, че Кирил Петков и Асен Василев знаят по какъв начин да реализират задачите си …

Николай Събев: Знаят, знаят! И ги реализират!

Илиана Беновска: Внимавайте! Меморандумът за 1 милиард $, който те подписаха малко, както ние се изразихме в нашия коментар за тази седмица, „ по радостни чорапи “! С „ Gemcorp “ и IP3.

Николай Събев: Това е резултат от недобра връзка! Това е сериозен проблем!

Илиана Беновска: Защо се наложи първо да се подписва по този начин скритом, а след това американското посолство да опровергава, а Кирил Петков да го дава на ДАНС?

Николай Събев: Целият проблем е недобра връзка!

Илиана Беновска: От чия страна?

Николай Събев: Като цяло! Когато всеки по малко допусне нещо, което не е добре като връзка и не се обясни вярно още от началото и по този начин в цялата група се съобщи, в последна сметка може да се стигне до подобен резултат. Когато аз споделям, че Кирил Петков и Асен Василев ужасно се оправят със обстановката, имам поради и тъкмо това – когато един допусне неточност, тъй като няма метод да не допуснем неточности, нали – по какъв начин реагира по-късно! Какви бяха дейностите по-късно!

Илиана Беновска: Е, Асен Василев бъкел не обели, само че Кирил Петков сподели, че ще сезира ДАНС!

Николай Събев: Кирил Петков пое самодейността, Асен Василев се ограничи до това, което е споделил и продължаваме напред! Няма скандал!

Илиана Беновска: Вие, като бизнесмен, в случай че решите да подписвате меморандум, нали няма да седнете на една вечеря с първия срещнат и да подпишете? Може би както Вие вършиме подбора на непознатите консултанти, ще има избор сред 2-3 кандидатури? И това би трябвало да е обществено, не е ли по този начин?

Николай Събев: Така би следвало да е, само че вижте! Ако заради недобра връзка Кирил ми се обади и каже – виж ги тия момчета, мисля, че стават и по-късно ми се обади вторият човек, който работи с тях и ми каже – мисля, че стават, тогава аз ще кажа – добре, за какво да не ги видя! Това се случва и в бизнес средите!

Илиана Беновска: Няма да вършиме кастинг!

Николай Събев: Когато имаш добра рекомендация, за какво да правиш кастинг? В последна сметка каква е задачата – ние да имаме тези мощности, от които имаме витална потребност. Дори да решим, че е нещо преждевременно, още веднъж никой не е споделил, че няма да бърка! Много е значимо, когато някой сгреши, какво прави по-късно! Начинът, по който реагираха всичките, включително и Александър Николов – обикновено е, всичко е наред! Няма драма!

Илиана Беновска: Както се споделя на един обичан език – We shall see или We will see?

Николай Събев: Как беше – самтайм люн! (Събев има поради изявление на Христо Стоичков от 2009 година, когато последният е треньор на футболен клуб Мамелъди съндаунс от Южна Африка, от което остава прословутата фраза на Стоичков „ самтаймс уин, самтаймс люн “)

Илиана Беновска: Това беше добър край, благодаря Ви!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР