Николай Нанков на инспекция в Бургас, заедно с него са

...
Николай Нанков на инспекция в Бургас, заедно с него са
Коментари Харесай

Ремонтът на пътя на входа на Бургас ще приключи до 5-6 юни


Николай Нанков на ревизия в Бургас, дружно с него са министърът на околната среда Ивелина Василева и кметът на Бургас Димитър Николов

Рехабилитацията на пътя сред квартал Ветрен и входа на Бургас, който е след автомагистрала "Тракия ", би трябвало да завърши до 5-6 юни, даде обещание във вторник министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков, който инспектира ремонтните работи на пътяи други инфраструктурни обекти в Бургас и региона.

До 15 юни пък ще са приключени всички действия по пътя Поморие-Ахелой. Това включва асфалтиране, обезопасяване, мантинели, маркировки, пътни знаци и табели.

Обходния път на Поморие е на стадий отчуждаване на парцели. Има и 22 тъжби на притежатели на земи там. Необходимо е да се изчакат правосъдните решения или да се сключат съглашения.

Според Нанков задачата е до идващия туристически сезон да се завърши със скоростния път на север от Бургас. След това ще остане за създаване единствено северната дъга, финансирането за която ще е от държавния бюджет.

Изграждането на северния обход на Бургас може да стартира през есента, в случай че няма обжалване на процедурата в съда.По думите на винистъра трафикът от Бургас към курортите ще бъде изведен, в случай че се построи този обход. В момента се довършва подробният организационен проект за обхода, ще стартира и тръжната процедура до края на юни или началото на юли. Тя може да бъде извършена за 3-4 месеца.

Нанков добави, че през последните две години за пътища в Бургаски район са изхарчени съвсем 100 милиона лв..

Попитан за районирането Нанков отговори: "Тема за районирането няма. Всякакви разногласия кой на кого ще дърпа конците са неуместни, бъдете сигурни, че Варна няма да дърпа конците на Бургас. "/mediapool.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР