Николай Хаджигенов от Изправи се БГ! Ние идваме (ИБГНИ) смята,

...
Николай Хаджигенов от Изправи се БГ! Ние идваме (ИБГНИ) смята,
Коментари Харесай

И според Хаджигенов Ива Митева е подходяща за премиер, но разговори с ИТН няма

Николай Хаджигенов от " Изправи се БГ! Ние идваме " (ИБГНИ) счита, че вероятността неговата парламентарна група да получи третия мандат за държавно управление не е дребна и че ръководителят на Народното събрание и народен представител от " ИТН " Ива Митева е подобаваща за министър-председател. В изявление пред Радио Пловдив обаче той посочи, че все още с Има Такъв Народ не са водени диалози за държавно управление, а такова не може да има без поддръжката на тази партия.

Преди ден съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов пръв изненадващо разгласи, че. Атанасов също изрази мнение, че третият мандат е добре да отиде при ИБГНИ, а, съгласно която най-малката парламентарна група има максимален късмет да образува държавно управление.

Петък е срокът, в който президентът Румен Радев би трябвало да връчи третия мандат. Конституцията му дава независимост да избере на коя партия да го разпореди. След това обаче тази партия, в който да го осъществя.

" Вероятността да получим третия мандат не е дребна, тъй като ние, откакто приключихме разновидността с площада предходната година, започнахме да сплотяваме, обиколихме всички обединения на смяната – с предложение да създадем тъкмо това, което в този момент му идва времето. Да се съберем дружно и да създадем каквото би трябвало с цел да приключим диктатурата на ГЕРБ, да стартираме да разчупваме модела с кръговете и обръчите от компании. Затова има късмет да получим третия мандат. Ние все още сме единствените, които заобикалят идеологическите несъгласия, опитваме да си приказваме с всички, като се изключи ГЕРБ и Движение за права и свободи ", съобщи във вторник пред Радио Пловдив Николай Хаджигенов от " Изправи се БГ! Ние идваме ".

Третата политическа мощ Българска социалистическа партия обаче също желае да получи мандата. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова отхвърли настояването на Мая Манолова от ИБГНИ да се съберат, да решат, и да предложат на коя партия да бъде даден мандата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР