Никола Меицов спечели бронзов медал в турнира по фехтовка Сабята

...
Никола Меицов спечели бронзов медал в турнира по фехтовка Сабята
Коментари Харесай

Никола Меицов спечели бронзов медал на турнира по фехтовка Сабята на Етрополски

Никола Меицов завоюва бронзов орден в шампионата по фехтовка " Сабята на Етрополски " във възрастова група юноши до 14 години. Надпреварата стартира през днешния ден в зала " Универсиада " и е годна за Европейската купа. На пътеките излязоха 66 състезатели от 13 страни, отпред мощните тимове в този спорт като Румъния, Турция, Унгария и Гърция. 

България беше показана от 22 сабльори, които демонстрираха доста добра игра. Никола Меицов излезе от групите с пет победи и една загуба. Във втория кръг на елиминациите, в дуел за място измежду най-хубавите 16, той победи Калин Соаре от Румъния с 15:5. В идната среща състезателят на " Тамплиер " се наложи над Михнеа Велику от Румъния с 15:14, а в борбата за място на полуфиналите отстъпи пред Абас Хюсеинов от Азербайджан с 11:15. 

В топ 16 влязоха още трима българи: Константин Иванов от Русе приключи на девета позиция, Константин Атанасов от Младост е десети, а Ивайло Андонов от Олимпик е 15-и. При дамите до 14 години в конкуренцията на 52 състезателки в топ 8 влязоха две българки: Преслава Алекова от Русе приключи на пето място, а Габриела Георгиева от Маркели е седма. И двете сабльорки излязоха от групите с по пет победи и една загуба. 

В елиминациите Алекова победи Ева Атанасова от ЦСКА с 15:13, а в дуела за място в топ 8 надви над Теодора Янкова от Пловдив БГ с 15:7. В идната среща, за място на полуфиналите, състезателката на Русе загуби от Дуру Айше Йозгюнул от Турция с 12:15. 
 “Сабята на Етрополски ” събира огромните очаквания във фехтовката от целия свят “Сабята на Етрополски ” събира огромните очаквания във фехтовката от целия свят
В първата си среща от елиминациите Габриела Георгиева се наложи над Инес Лопес от Испания с 15:6, а в срещата за място измежду най-хубавите осем в профил Амели Пескару от Румъния с 15:6. В борбата за място на полуфиналите Георгиева загуби от Крисо Цокаропуло от Гърция с 13:15. 

В топ 16 приключиха още три представителки на България. Теодора Янкова от Пловдив БГ се подреди 11-а, Николета Добрева от Железник е 13-а, а Диана Нейчева от Младост - 15-а. 

Утре надпреварата продължава със срещите на кадети самостоятелно и кадетки отборно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР