Никола Латифи ще бъде преместен с пет места назад на

...
Никола Латифи ще бъде преместен с пет места назад на
Коментари Харесай

Латифи недоволства от полученото наказание за Гран При на Япония

Никола Латифи ще бъде изместен с пет места обратно на стартовата решетка за неделната Гран При на Япония, защото получи наказване за случая си с Гуаню Джоу в Гран При на Сингапур предходната неделя.

Съдейки по представянето на канадския водач на Уилямс през годината тази глоба не би трябвало да промени доста неговата стартова позиция, защото той така и така си се класира в дъното на колоната в квалификациите. Въпреки този факт Латифи остава неудовлетворен от обстоятелството, че бива осъден или по-точно с метода, по който той бе осъден.
 Никола Латифи с наказване преди Гран При на Япония тази неделя Никола Латифи с наказване преди Гран При на Япония тази неделя
Стюардите на Гран При на Сингапур постановиха глобата на канадеца без да му дадат късмет да се отбрани, макар че и той, и Джоу към този момент бяха напуснали надпреварата на „ Марина Бей “ и комисарите нямаше потребност да бързат със своето решение. Според Летифи, който не отхвърля своята виновност за случая, по-правилно е щяло да бъде, в случай че той е бил привикан в офиса на стюардите след финала на Гран При на Сингапур, с цел да даде и своята позиция.

„ Гледах всички онборд фрагменти и в случай че четем тъкмо устав той се изравни с мен и аз не му оставих задоволително място. Аз обаче мисля, че имаше неща, които не бяха взети под внимание, което е малко разочароващо, тъй като аз нямах шанса да отида при стюардите, защото те даже не ме привикаха, както нормално се прави при случай сред двама водачи.

„ Аз използвах същата линия, която и във всяка предишна обиколка. Погледнах и в двете си огледала, това се вижда от онборд фрагментите, само че казусът беше, че поради другите спортни линии той беше в сляпата ми точка. Като водачи всички знаем, че има голяма сляпа точка в тези коли.

„ Аз погледнах, само че той бе на място, където нямаше по какъв начин да го видя и по тази причина задържах естествената си траектория, само че той беше там. Но аз не го видях не тъй като не погледнах, а тъй като нямаше по какъв начин да го видя в тази позиция в мокрото на улична писта.

„ Ако бях получил наказването откакто ми беше дадена опцията да се защитя щях да го приема. Но фактът, че нямах шанса да отида при стюардите и да дам моята позиция, която да бъде взета под внимание прави нещата разочароващи. Особено когато всички ние желаеме и приказваме за неизменност в отсъжданията за наказванията “, сподели Латифи преди началото на спортния уикенд в Япония.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР