Никога СДВР не е казвала, че не може да не

...
Никога СДВР не е казвала, че не може да не
Коментари Харесай

Столичната полиция: Никога не сме казвали, че няма да се справим с мача и протеста

Никога Столична дирекция на вътрешните работи не е казвала, че не може да не се оправи с което и да е мероприятие. Дори когато бе решено футболната да бъде преместена в Пловдив, Столична дирекция на вътрешните работи предложи да окаже подпомагане на сътрудниците от Пловдив. Това, което зависи, ще бъде направено.

Това изясни на днешната конференция във връзка европейската подготовка България - Унгария и митинга против БФС преди нея Иван Георгиев, шеф бранш всеобщи мероприятия към Столична дирекция на вътрешните работи.

Заради плануваната акция на почитателите от централата ни пратиха уведомително писмо до УЕФА, а оттова постановиха дуелът да е без аудитория. Той бе изместен в Пловдив, а след това върнат в София. От думите на полицейския шеф излиза наяве, че от Столична дирекция на вътрешните работи не са упорствали за сходни разновидности.

" Не сме бягали в никакъв случай от отговорност. Ще бъде основана нужната организация за обезпечаване на публичния ред преди, по време и след привършване на футболната среща. Както и във връзка непринудено зародили мероприятия, проведени в обществените мрежи - в тази ситуация Facebook. Има съобщение в столична община за осъществяване на протестни мероприятия. Заявеното мястото за митинга е от първата директна на улица " Гурко " - улица " Любен Каравелов ", до Министерството на спорта - това е мястото за митинг. Има и на други места, които са декларирани, само че не публично Ще има нужния брой полицейски чиновници, които ще бъдат пренасочвани, с цел да се обезпечи публичния ред ", разгласи Георгиев.

" Около стадиона ще бъде обособена охранявана зона с полицейска лента и парапети и на тях ще бъдат подредени полицейски чиновници. В избран миг тази зона ще бъде оставена санитарна, като жители няма да бъдат допускани. Не е изключено в избран миг да се спре и пътното придвижване Целта е единдснмено да се се опорочи провеждането на футболната среща. Гражданите, които пожелаят да проведат събирането така наречен от нас митинг, дано да го създадат спокойно, както написа в Конституцията, без оръжие. Спрямо тези, които са с желание и извършат противообществена демонстрация, ще бъде прилагана цялата суровост на закона ", сподели още той.

От Столична дирекция на вътрешните работи бяха безапелационни, че директен ангажимент за защитата на футболната среща нямат.

" Ангажимент на Столична дирекция на вътрешните работи за защитата е съпровода на тимовете, както и на длъжностните лица от избрана точка до избрана точка. Пряк ангажимент за защитата на срещата нямаме. Три охранителни компании са наети да обезпечат сигурността на територията за спортното оборудване, което е по обвързване на уредника. Ако се наложи, ще окажем нужното подпомагане ", сподели Георгиев.

Той изясни, че уредник на митинга е представител на един от двата столични грандове, само че не пожела да разкрие дали става въпрос за " Левски " или за ЦСКА.

" Организатор на протестното мероприятие е представител на столичен клуб. Днес към 16:30 часа ще проведем работна среща с него. Познат е по физиономия, само че самото име на момчето нищо не ми приказва. След това ще имаме повече изясненост и по отношение на организацията, и за упованията. Засега информацията ни е напълно от обществените мрежи. Трудно можем да преценим каква ще е броя на участниците ", сподели Георгиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР