Никога няма да забравя лицето на терориста - беше на

...
Никога няма да забравя лицето на терориста - беше на
Коментари Харесай

Полицай по джапанки стана герой в Испания! Миг смелост и терористът след секунди е ликвидиран

" Никога няма да не помни лицето на терориста - беше на един метър от мен ". Луис (фиктивно име от съображения за сигурност) е служител на реда от каталунско градче на възраст сред 40 и 50 година Държи да остане неизвестен и твърди, че не е никакъв воин, " нито нещо сходно ". Но в ранните часове на петък Луис подгонва без оръжие, единствено по джапанки, карирани бермуди и синя фланелка, един от терористите от Камбрилс, избягал от мястото, където колата със съучастниците му се обърна при удар с патрулка.  " Хапвах сладолед със фамилията ми, когато чух детонации, споделя Луис пред " Ел Паис ".

" Първо помислих, че са пиратки и станах да видя какво става. Веднага видях навалица, стотици хора, които бягаха във всички направления. И там видях един необикновен вид, с оранжева фланелка и нещо като елек на гърдите. Изтичах след него, без да зная, че е терорист.

Искаше да мине по едни улици, тогава стартира да вика нещо на арабски. "

Луис погледнал оня в лицето. " Беше на един метър, не желаех да избяга, споделя той по телефона. Извикал му, че е служител на реда. " Трябваше да го насоча към основната улица непременно, нямах оръжие, с изключение на моите джапанки... "

Целта на Луис била да го върне към основната улица и да се моли колкото се може по-бързо да срещнат полицейска кола. " Когато терористът чу, че съм служител на реда, ни заплаши - мен и едно момче, което тичаше с мен - не знам нищо повече за него, той доста оказа помощ ", прецизира Луис.

После всичко се развива мълниеносно. Минават не повече от 2 минути, когато Луис видял полицейска кола без опознавателни знаци. С жестове и крясъци " служител на реда, служител на реда съм " привлякъл вниманието на сътрудниците си, които слезли от автомобила.

Били от каталунската полиция, насочили оръжието си към беглеца. На видеото на стрелбата се чува по какъв начин Луис, който е заднишком към английския екскурзиант, снимащ сцената, извиква " Легни, легни " към атентатора.

Другите служители на реда стрелят и по-късно терористът е премахнат. " Сигурен съм, че това, което направих, щяха да го сторят и други хора - счита Луис. - Все отново всред 300 бягащи, все някой трябваше да тръгне след него, нали? Не се считам за никакъв воин. Вижте, в този момент разхождам кучето си по крайморската улица и през днешния ден бяхме на плажа със фамилията ми.

Но ще призная, че когато в онази вечер се върнах у дома, моето семейство ми подвигна заплашителен скандал ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР