„Никога няма да забравим концерта ни в Пловдив миналото лято.

...
„Никога няма да забравим концерта ни в Пловдив миналото лято.
Коментари Харесай

Il Volo: Винаги ще се връщаме в България

„ Никога няма да забравим концерта ни в Пловдив предишното лято. Не чакахме, че публиката ще ни посрещне по този превъзходен метод. Не чувахме гласовете си от аплодисментите”, описват музикантите за последното си посещение в България в изявление за bTV. „ Затова и когато планираме турне, споделяме на мениджърите ни постоянно да включват България. Трябва да отидем в България, тъй като те ни обичат и ние ги обичаме”, споделя Пиеро Бароне.

„ В случая с България, това, което ни свързва, не са единствено цветовете на знамената, само че и двата народа сме доста сърдечни хора”, добавя Джанлука Джинобле.

Остава месец до огромните концерти на Il Volo, отдадени на музиката на Енио Мориконе – на 13 и 14 юли в София, в Парк Център „ Юнак”.



В началото на юни триото откри международното си турне с концерти в Арена ди Верона, пред 24-хилядна аудитория, събрала се от целия свят. След това Il Volo ще продължат през Италия, Европа, до Латинска Америка и Япония.

Макар и последният им план да е отдаден на Енио Мориконе и неговата известна по целия свят кино музика, единствено на техни концерти можем да чуем репертоар, съчетаващ Nessun Dorma, безконечната Te voglio bene assaje, шедьоврите на Франк Синатра и тяхната Grande Amore. Най-разнообразни стилове, свързващи разнообразни генерации, само че обединени от неповторимите им гласове и гения им да показват италианското belcanto. „ Ние пеем за обич и по тази причина концертите ни са идеално място да доведете обичаните си хора”, споделят те.



Те са към този момент 12 години на сцената, обиколили са международните подиуми, пяли са с най-големите звезди. Мениджърът Микеле Торпедине ги открива още като деца, вижда в тях бъдещите звезди и ги събира в трио. А когато американска звукозаписна компания чува осъществяването им на “O, sole mio”, им предлага контракт за 2 млн. $ и ги прави първите италиански реализатори в историята, които имат контракт непосредствено с американски лейбъл – тъкмо лейбълът, издал Джон Ленън, сър Елтън Джон, Guns’n’Roses.

Един от известните им фенове е самият папа Франциск. Притежава в персоналната си фонотека техните албуми. А тримата хранят голямо почитание към него. „ Ние сме италианци, държим папата доста покрай сърцето си”, споделят те.



„ Докато растяхме, майките ни ни водеха на черква с цялото семейство”. Иняцио, Пиеро и Джанлука имат селфи с папата. А през 2018г. са поканени от него да пеят в Панама на XXIII среща на младежта. „ Папа Франциск е доста значима фигура за нас и с помощта на него младежите са покрай църквата”, споделят музикантите.

Иняцио Боскето е мечтал да стане ветеринар, Джанлука – проектант. Но както всички музиканти, почнали кариера като деца, на по 14 години, не са ходили в университет, а се посвещават на музиката. Винаги са на път, нямат почивни дни и техният живот е на сцената. „ Когато се качваме на сцената, там е нашият свят, там е домът ни”, споделят те.

Билети за концертите Il Volo sings Morricone на 13 и 14 юли, в София, Парк Център „ Юнак”, се продават в системата на Eventim.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР