Никога не трябва да казвате колко сте готови да платите“

...
Никога не трябва да казвате колко сте готови да платите“
Коментари Харесай

Това е основната грешка при купуването на автомобили втора ръка

„ Никога не би трябвало да казвате какъв брой сте подготвени да платите “

Купуването на кола може да бъде стресиращо, изключително когато преговаряте с умел покупател, въоръжен с триковете на занаята. В последна сметка той знае тъкмо по какъв начин да вдигне цената даже на доста остаряла кола.

Но всеки трик може да бъде заобиколен, в случай че избягвате да вършиме постоянно срещаните неточности. В неотдавнашен епизод на подкаста на Tosh Show комикът Даниел Тош интервюира Марти Винер, пенсиониран авто брокер, прекарал 46 години на автомобилния пазар. От всички неточности, които вършат купувачите на коли, сподели Винер, една се откроява над останалите.

„ Никога не би трябвало да казвате какъв брой сте подготвени да платите “, сподели специалистът. Според него хората постоянно идват при продавача и незабавно му споделят какъв брой пари са подготвени да дадат - това е неверно.

Винер акцентира, че вярната тактика не е да разкриете бюджета си на продавача, а да извлечете от продавача действителната цена, за която той е подготвен да даде колата.

Експертът също по този начин предлага първо да проучите всички оферти на пазара, които ви подхождат, и едвам по-късно да започнете договаряния за закупуване на съответен автомобил. Винер акцентира, че първата „ добра договорка “, на която се натъкнете, в действителност може да не е най-умното финансово решение.

Специалистът също по този начин поучава да не се съгласявате с спомагателни „ преференциални “ оферти, които продавачът може да добави, с цел да резервира и да не понижи цената по време на търга - зимни гуми, комплект принадлежности, доставка на масло. В множеството случаи ще бъде по-евтино да закупите това настрана, като употребявате парите, спестени при закупуването на самата кола.

Друг съвет за автомобилистите

USB адаптер може да навреди на вашата машина. Евтините адаптери могат даже да се възпламенят, до момента в който лидерът седи зад кормилото. Автомеханиците поучават деликатно да се методите към покупката на подобен аксесоар. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР